Rakety v Kyjevě dopadají na civilní domy. Ukrajinští hasiči obětavě odklízejí trosky

Bombardování Kyjeva

Matyáš Zrno o dalším ruském úroku v Kyjevě

Rusové nadále útočí na velká ukrajinská města. Terčem bombardování se stal i Kyjev, při pondělním ostřelování tamní metropole zemřeli minimálně tři lidé. V Kyjevě se stále nachází štáb CNN Prima NEWS. Reportér Matyáš Zrno oba pondělní útoky podrobně rozebral.

Kyjev se připravuje na ruský útok. Lidé v ukrajinském hlavním městě staví zátarasy. Do toho pokračuje ruské ostřelování strategických cílů i civilních oblastí.

Jedna raketa dopadla v pondělí ráno na panelákové sídliště ve čtvrti Oboloň. Podle štábu CNN Prima NEWS zemřely dvě osoby. Výbuch navíc způsobil obrovský požár, 300 lidí přišlo o střechu nad hlavou.

„Dělostřelecká palba zasáhla dva panelové domy. Vznikl masivní požár, který se povedlo dostat pod kontrolu. Zahynuli dva lidé a několik bylo zraněno,“ uvedl z místa reportér CNN Prima NEWS Matyáš Zrno.

Podle něj se v okolí výbuchu nenachází žádné vojenské objekty. „Široko daleko nic. Naopak 150 metrů odtud je škola. Pak je zde sportovní stadion a jinak jen obytné budovy.“ dodal.

Další útok se odehrál blíž centru hlavního města. O život přišel minimálně jeden člověk, mnoho dalších je zraněných.

„Kolem jedné odpoledne raketa zasáhla obytné domy. Požár v budovách hasiči uhasili, dokonce se už odklízí trosky. Ukrajinci odtahují zasažená vozidla a také zasypali kráter od rakety,“ zmínil reportér Zrno, který byl v obou pondělních případech překvapen, jak efektivně technický systém Ukrajinců funguje.

Podle štábu CNN Prima NEWS je centrum města zatím relativně bezpečné. „Není to tu zatím jako v Irpini nebo Buče. Ty Rusko srovnává se zemí,“ dodal Zrno.

Tagy: