Rakovina mu vzala ženu. Teď se musí soudit o jejího psa

Truchlící manžel Paul Marinsky zažívá jednu ránu za druhou. Nejdříve přišel po dlouhé nemoci o svou ženu Britani, nyní musí u soudu bojovat o jejího asistenčního psa Tootsie. Po smrti ženy pudla zabavila společnost, kde byl pes vycvičen. Člena rodiny se však Paul nevzdá bez boje.

Paulova žena Britani trpěla chronickou nemocí, kvůli které měla potíže s pohybem. Při zjišťování informací přišla na to, že části jejích obtíží by ji mohl zbavit asistenční pes, a proto oslovila společnost Starfleet Service Dogs, kde se takoví psi cvičí. Britani se na první pohled zamilovala do Tootsie, černé fenky plemene sheepadoodle.

Podle Paula pak jeho žena vynaložila tisíce dolarů na dokončení jejího výcviku. Tootsie se po dvou letech nestala jen cvičeným pomocníkem, ale i důležitým členem rodiny Marinských. Britani v té době již věděla, že onemocnění brzy podlehne, a proto se chtěla ujistit, že Tootsie zůstane Paulovi oporou. Manželé kontaktovali výcvikovou společnost, aby mohli fenku natrvalo adoptovat. „Britani obdržela 10. srpna zprávu, že její rakovina je neléčitelná, a rozhodla se v léčbě nepokračovat. Ten den jsem zavolal ředitelce a zakladatelce Starfleetu a zeptal se jí, co mám udělat, aby Tootsie mohla zůstat se mnou. Odpověděla mi, že Tootsie je asistenční pes, ale že se můžeme pobavit o nějakých možnostech,“ vysvětluje Paul, který se nabídl, že Tootsie odkoupí.

Několik měsíců po smrti jeho ženy Brittani ho společnost znovu kontaktovala s tím, že si pro psa přijedou. Situace se vyhrotila, když vzal Paul Tootsie k veterináři se zánětem v uchu. Zaměstnanci kliniky totiž společnost jakožto majitele psa informovali o jeho přítomnosti a odmítli Tootsie Paulovi vydat. Od té doby Tootsie neviděl. Paul se však nehodlá vzdát a obrátil se na soud. „Bude to běh na dlouhou trať. Nevzdám se, dokud ji nedostanu zpět,“ dodává Paul.

Tagy: