Rakušanovo video ze šatny? Gigantická míra naivity a vyčůranost, komentovali experti

Miroslav Korecký a Oto Klempíř v pořadu 360°

360° (16)

Příjemná změna po monotónní sebechvále, ale trochu vyčůranost, řekl komentátor Miroslav Korecký o videu Víta Rakušana (STAN) z volejbalové šatny. Ministr vnitra měl o svých plánech říct koaličním partnerům, dodal v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. Marketingového specialistu Otu Klempíře u videa zarazila „gigantická míra naivity“. Rakušan by podle něj měl udržovat ve svém úřadu vážnost a důstojnost.

„Nemá za úkol točit funny videa,“ okomentoval Klempíř. „Zarazila mě jedna věc, a to je gigantická míra naivity toho, že si hraje na člena sportovního týmu, který spolu v nějaké temné místnosti mluví tak toporně, jako by jim to napsat ChatGPT,“ glosoval.

ČTĚTE TAKÉ: Kvalitní klip, možná podráždí koaliční partnery, chlubil se Rakušan. Zpátečku vzal až později

Podle Koreckého by se na jednu stranu dalo říct, že je video příjemnou změnou oproti monotónnímu sebepochvalnému tónu, který prý občané musí dva roky poslouchat od Fialovy vlády. „Na druhou stranu je to video samotné skutečně trochu vyčůránkovské,“ doplnil s tím, že měl Rakušan zveřejnění klipu zkonzultovat s jinými členy vlády.

Ačkoliv ministr v podcastu Insider prohlásil, že chce videem koaliční partnery podráždit, později se na tiskové konferenci hájil tím, že o premiérovi v klipu nemluví. „Samozřejmě i takové dílko musí mít svou strategii, má nějakou cílovou skupinu a někde musí být promyšlen krok dvě, co se stane, až to vyleze ven,“ podotkl Klempíř.

Z videa podle Koreckého vyplývá, že „žábou na prameni“ je premiér Fiala. „My jsme to chtěli dělat dobře, ale premiér nám v tom brání. Je to taková snaha vymanit se z toho, že vláda není veřejností hodnocena dobře,“ vysvětlil komentátor.

Klip podle Koreckého ukazuje, že před volbami začínají strany pětikoalice hrát víc samy za sebe. Ukázalo se to i na víkendovém sjezdu Pirátů, kde se otevřeně diskutovalo o tom, zda by bylo strategické odejít z vlády, zmínil Korecký.

„Možná jsme svědky nějakého nového začátku, eroze dosud velmi pevné pětikoalice. Myslím, že Vít Rakušan udělal v tomto směru velký krok, protože ostatní koaliční partneři to skutečně nesli velmi nelibě,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vlastňák, faul, ne moc chytré. Koalice cupuje Rakušanovo video, opozice si mne ruce

Tagy:
video Vít Rakušan Petr Fiala vláda Miroslav Korecký šatna 360° Oto Klempíř