Rána pro basketbalový svět. Děsivá nehoda na dálnici ukončila život mladého hráče

Autonehoda připravila o život teprve 26letého basketbalistu Mubaraka Salamiho. Německý profesionál, který hrával za tým Dragons Rhondor, zemřel při havárii na dálnici A7.

K vážné nehodě došlo poblíž městečka Bad Fallingbostel ležícím zhruba 80 kilometrů jižně od Hamburku. Jedinou lidskou obětí děsivé bouračky je basketbalista Mubarak Salami. Píše o tom web Stern.

Auto profesionálního sportovce se podle policie na dálnici srazilo s dodávkou, která se nacházela v prostoru krajnice. Vozidlo se Salamim mířícím směrem k Hamburku bylo odhozeno přes jízdní pruhy až na svodidla a pak se střetlo s dalším autem.

Oba vozy začaly hořet, druhý řidič zvládl i s vážnými zraněními před plameny utéct. Přivolané složky ale nedokázaly 26letému Salamimu uvězněnému uvnitř auta jakkoliv pomoci. Řidič dodávky nebyl nijak zraněn, ale podle médií byl v pochopitelném šoku.

V Německu nyní smutní vedle Salamiho příbuzných a kamarádů především basketbalová komunita. „Stávají se věci, které je těžké pochopit a vyjádřit slovy. Dragons Rhöndorf truchlí nad ztrátou Mubaraka Salamiho, jenž zemřel při tragické dopravní nehodě,“ napsal jeho zaměstnavatel.

Předtím Salami působil v klubu ETV Hamburk, aktuální sezonu začal v dresu SBB Baskets Wolmirstedt a před nedávnem se stěhoval právě k „drakům“.

Tagy:
nehoda Německo dálnice smrt autonehoda Hamburk havárie tragédie sport basketbal basketbal dálnice Mubarak Salami Dragons Rhöndorf SBB Baskets Wolmirstedt Sala