Psího počasí se nezbavíme. Do pátku bude pršet, o víkendu přijdou přízemní mrazíky

Chladné jaro

Počasí 7.10.2021 7:55

Ráno se na území Česka mohou objevit ojedinělé mlhy a déšť. S postupem dne by však měla oblačnost a přeháňky slábnout. Ke konci týdne přijdou nízké teploty a přízemní mrazíky.

Ve čtvrtek bude převážně zataženo až oblačno. Na severozápadě, později na východě však může být místy i polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupají ke 13 až 17 °C, na horách bude kolem 9 °C.

Déšť a přeháňky budou Čechy doprovázet i v noci na pátek, a to zejména na jihozápadě a severu Čech. Na východě, postupně pak na Moravě a ve Slezsku bude oblačnosti ubývat. Objevit se ale mohou ojedinělé mlhy. Teploty klesnou k 11 až 6 °C v Česku, na Moravě a a ve Slezsku spadnou níže – k 7 až 2 °C. Meteorologové varují i před přízemními mrazíky, ty by však měly přijít jen výjimečně.

Poslední pracovní den bude převážně polojasno, z rána však spíše zataženo a s ojedinělým deštěm. Během dne se bude od východu počasí vyjasňovat. Nejvyšší denní teploty v pátek budou dosahovat 12 až 16 °C.

O víkendu bude jasno či polojasno. Denní teploty v sobotu vystoupají až k 15 °C, v neděli pak ke 14 °C. Kromě volna však víkendové dny spojují i ojedinělé mlhy a přízemní mrazíky. Teplota v noci totiž klesne už i pod bod mrazu.

Tagy: