Ranní mrznoucí mlhy vystřídají přeháňky a déšť. Na horách se lidé dočkají sněhu

Auto během sněžení

V neděli panuje od brzkého rána nízká oblačnost a mlhy, ty mohou být i mrznoucí. Během dne se budou nejvyšší teploty pohybovat mezi 4 až 8 °C, při déletrvajícím slunečním svitu bude až 11 °C, na horách nad 1 000 metrů kolem 5 °C. K večeru však dorazí přeháňky a déšť, na horách bude sněžit.

Již od nedělního rána bude na horách a místy i jinde skoro jasno. Během dne však bude přibývat oblačnosti, v severní polovině Čech se místy objeví přeháňky a déšť. Na horách ve výšce nad 900 metrů bude padat sníh.

Nejvyšší denní teploty v nížinách se budou pohybovat mezi 4 až 8 °C, při déletrvajícím slunečním svitu vyšplhají až na 11 °C. Na horách teploty dosáhnou maximálně 5 °C. Vát bude slabý západní až jihozápadní vítr o síle 1 až 4 m/s.

V noci na pondělí bude oblačno až zataženo, v severní polovině území se ojediněle objeví déšť a přeháňky. Na horách nad 700 metrů se objeví sněhové přeháňky. Nejnižší teploty padnou k 5 až 1 °C.

Nový týden začne ve znamení sychravého počasí. Bude zataženo a na většině území budou panovat přeháňky a občasný déšť. Na horách ve výšce nad 600 metrů se objeví srážky smíšené nebo sněhové. Odpoledne bude od severozápadu ubývat srážek a částečně i oblačnosti. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 3 až 7 °C.

Tagy: