Byl to špión? Měl u sebe čtyři mobily, tak ho zatkli, popsal reportér akci vojáků ve Lvově

reportér CNN Prima NEWS Patrik Kaizr

Reportér Patrik Kaizr o zadženém muži ve Lvově

V sobotu odpoledne zasáhly západoukrajinské město Lvov ruské nálety. Jeden z nich cílil na skladiště ropy. Podle ukrajinských úřadů byl na místě zadržen muž, který je podezřelý ze špionáže. V oblasti do ovzduší unikly nebezpečné látky, jejich koncentrace prý ale není vysoká. Situaci přímo na místě sleduje reportér CNN Prima NEWS Patrik Kaizr.

Na město Lvov podle ukrajinských úřadů nejprve v sobotu odpoledne dopadly dvě rakety, které zranily přinejmenším pět lidí, pak následoval další nálet, provázený třemi silnými výbuchy. Ve Lvově byl později zatčen muž podezřelý ze špionáže. „Byli jsme svědky zadržení muže, který se potuloval po areálu. Vojáci u něj našli čtyři mobilní telefony a několik flash disků. Nedokázal odpovědět na otázky, odkud pochází a co tam dělá,“ popsal reportér CNN Prima NEWS Patrik Kaizr.

Nelze potvrdit, zda šlo skutečně o špiona. „Můžeme ale říct, že byl zadržen člověk podezřelý z napojení na ruskou armádu. Rusy údajně měl informovat o umístění nádrží s ropou a navádět je na tento cíl,“ řekl reportér.

Útoky měly za následek kontaminaci ovzduší škodlivými látkami. Jejich koncentraci v neděli zkoumaly místní úřady. „Na místě výbuchu jsme potkali úředníky, kteří měřili nebezpečné látky v ovzduší. Ani karcinogenní či jinak ohrožující látky zatím neprokázali. Situace je stabilizovaná,“ popsal Kaizr a dodal, že měření by měla ještě pokračovat.

Tagy: