Richterová ve vedení Sněmovny? Bizár a kšeftaření, vystřídat by ji mělo SPD, řekl Kulidakis

Komentátor Thomas Kulidakis

ZPRÁVY PLUS, Vojtěch Munzar, Lukáš Wagenknecht - 2.10. v 10:30

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová (Piráti) by ve své funkci měla skončit, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Thomas Kulidakis. Nikdy ji podle něj ani neměla dostat. Situaci označil za „politický bizár“ a zmínil kšeftaření.

„Olga Richterová by rozhodně ve své funkci měla skončit, ostatně ani v ní neměla být,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Thomas Kulidakis. Dodal, že funkce, která má „moc hezký plat“, jí byla přidělena a je výsledkem vládního holportu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fialova rošáda ODS nic nepřinese. Na vládní krizi nejvíc vydělá STAN

Celá situace je podle něj od začátku „politický bizár“. „Byl to výraz kšeftaření. Pokud by paní Richterová měla sebeúctu, měla by odstoupit sama,“ sdělil Kulidakis.

Podotkl, že funkce se všemi právy i povinnostmi náleží zcela oprávněně SPD. „Má jenom o dva poslance méně než lidovci, ti svého místopředsedu mají. Sněmovní matematika je naprosto zřejmá, voliči v hlasování vyjádřili svou vůli. SPD má právo na tuto funkci,“ řekl komentátor.

Podle šéfkomentátora Deníku Martina Komárka je jen otázka času, kdy Richterová odejde nebo bude odvolána. „Odvolání je strašně nepopulární záležitost. Nedávno byl na Slovensku odvolán pan Šimečka a bylo to nedůstojné. Odvolávat někoho, kdo byl zvolen Sněmovnou, je divné,“ sdělil Komárek ve vysílání CNN Prima NEWS.

Jako nejpravděpodobnější scénář vidí, že Richterová nevydrží ve funkci do konce volebního období. „Podaří se to ale vyřešit jinak než teatrálním odvoláním,“ míní Komárek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Změny v penzijní reformě? Ve hře je zastropování věku, Vaňková naznačila i další úpravy

Tagy:
Slovensko politika ODS CNN Prima NEWS KDU-ČSL Olga Richterová Starostové a nezávislí poslanecká sněmovna vláda Martin Komárek Svoboda a přímá demokracie Thomas Kulidakis politika