Kaňka na mši za Zagorovou. Kněz říkal nevhodné vtipy a zval nás do hospody, kritizují hosté

Účastníci zádušní mše za Hanu Zagorovou, která se konala toto úterý, jsou rozhořčeni kvůli knězi Jiřímu Veithovi, který ji sloužil. Podle hostů se dopustil několika přešlapů – o zesnulé zpěvačce mluvil příliš osobně, vyprávěl nevkusné vtipy a po konci obřadu rozdával přítomným letáky, informoval deník Blesk.

Prvního omylu se prý kněz dopustil hned na začátku mše, když řekl, že se Hana Zagorová narodila 16. září. Její správné datum narození je ovšem 6. září. „Všem zatrnulo, když si to kněz popletl. Potom také nebylo namístě, když Hanku nejdříve označil za herečku, moderátorku a až potom za zpěvačku,“ řekl Blesku jeden z účastníků zádušní mše, který si přál zůstat v anonymitě.

Katolický kněz prý o zesnulé zpěvačce hovořil velmi osobně. „Myslel jsem, že to bude důstojnější,“ uvedl saxofonista Felix Slováček. S ohledem na vdovce Štefana Margitu už se k události nechtěl dále vyjadřovat. „Neustále opakoval, ať se za ni modlíme, aby nemusela býti za své hříchy, kterých se v životě dopustila, potrestána. To bylo vážně trapné,“ dodal další z hostů.

Duchovní během obřadu také vyprávěl tři vtipy. „Prý ho Štefan poprosil, aby mše nebyla jenom samý smutek. Humor ale může být i vkusný, laskavý a chytrý. A to tyhle vtipy rozhodně nebyly,“ divila se jedna z kolegyň Hany Zagorové.

Největší přešlap ale nastal až po konci mše. Odcházejícím lidem kněz rozdával letáky, které zvaly na malé posezení do restaurace provozované spolkem, jehož je Veith předsedou. Štefan Margita přitom pořádal smuteční hostinu na Žofíně. Leták navíc obsahoval překlep. V prvním slově „přátelé“ vypadlo písmeno „e“.

Zádušní mše za Hanu Zagorovu se uskutečnila v kostele sv. Tomáše na Malé Straně, kam zpěvačka nechodila. Na dřívější přání zesnulé se konala jen pro uzavřený okruh lidí. V prostoru před kostelem zněly před začátkem mše písně Hany Zagorové.

Tagy: