Rodina si prošla peklem. Manžel známé moderátorky byl s covidem v nemocnici přes rok

Dereka Drapera, manžela známé britské moderátorky Kate Garrawyové, propustili po více než roce z nemocnice, kde byl hospitalizovaný s onemocněním COVID-19. Lékaři nyní doufají, že v blízkosti rodiny se zlepší jeho duševní i fyzické zdraví.

Na kontroly do nemocnice bude muset třiapadesátiletý Derek Draper docházet i nadále. Lékaři ho předem varovali, že o své zdraví bude muset ještě nějakou dobu bojovat. „O tom, že se Derek vrátí domů, snila jeho manželka několik měsíců. Děti brečely radostí, když se jejich otec vrátil domů,“ uvedl deníku The Sun rodinný přítel.

Podle něj může být Kate inspirací pro každého, kdo si prošel nebo prochází podobnou hororovou situací. „Zkušenosti z minulého roku upevnily pouto mezi Derekem a Kate. Teď je pevné jako skála a inspirací pro mnohé,“ doplnil jejich známý.

S dýchacími potížemi byl Derek Draper přijat do nemocnice koncem loňského března. Připojili ho na plicní ventilátor, jeho stav se ale nadále zhoršoval. Měsíc se nacházel v kómatu. Nákaza zasáhla téměř celé jeho tělo a životně důležité orgány – plíce, srdce, ledviny, játra i slinivku. Poprvé dokázal Derek promluvit až loni v říjnu. Navštěvovat ho rodina kvůli přísným hygienickým opatřením mohla jen zřídka.

Z nemocnice Dereka propustili ve středu. Lékaři hledali cestu, jak Derekovi pomoci v jeho uzdravení. Shodli se, že k dosažení tohoto cíle mu pomůže hlavně jeho rodina. „Doufáme, že se díky tomu upevní nejen jeho duševní, ale i fyzické zdraví,“ uvedli lékaři pro britský deník.

„Po pekle, kterým si rodina prošla, si zaslouží kousek naděje a štěstí. Pro celou rodinu je to nepochybně začátek nové kapitoly,“ uvedl rodinný známý s tím, že jsou velmi vděční lékařům, kteří o něj v tamní nemocnici pečovali. Derek má dodnes problémy s řečí a pohybovým aparátem. Kate tak musela pro jeho návrat domov přizpůsobit.

„Všichni se obáváme toho, že by se musel Derek vrátit do nemocnice. Doufáme však, že se mu podaří dosáhnout pokroků i v domácí léčbě,“ dodal rodinný přítel.

Tagy: