Ruský tank uvízl v řece. Podvodní taktika okupantů nepřináší ovoce, glosoval video Kyjev

Ruský tank uvízl v řece.

Ruský tank uvízl v řece

Generální štáb ukrajinských ozbrojených sil zveřejnil další video, které má ukazovat ruské nezdary během války na Ukrajině. Na záběrech je vidět opuštěný ruský tank s typickým označením písmene „Z“, který uvízl v řece. Nad vodou zůstala pouze tanková věž. Kyjev si na adresu Ruska neodpustil ironickou poznámku.

„Taktika podvodních manévrů ruských tanků zatím nepřinesla žádné pozitivní výsledky. Přesto okupanti pokračují v experimentech. Ruská propaganda navíc může říct, že se záložní obrněné skupiny takto připravují na ochranu křižníku Moskva a že jde vše podle plánu,“ stojí v prohlášení ukrajinského štábu, který video zveřejnil.

Zmínkou o křižníku Moskva štáb narážel na to, že se ukrajinským silám povedlo v polovině dubna zasáhnout dvěma raketami pýchu ruského námořnictva a vlajkovou loď Černomořské flotily.

Zhruba den po zásahu se obrovská loď měřící na délku přes 180 metrů poroučela ke dnu. Právě toto plavidlo obránci Hadího ostrova poslali na konci února „do pr*ele“, když byli vyzváni k tomu, aby se vzdali.

Ironickými vzkazy adresovanými ruským okupantům Kyjev v poslední době přímo překypuje. Například na konci července ukrajinský generální štáb poblahopřál ruské armádě poté, co její síly protivzdušné obrany v Chersonské oblasti omylem sestřelily vlastní vrtulník.

Když před necelým měsícem 93. mechanizovaná brigáda ukrajinské armády provedla úspěšný útok na ruské dělostřelectvo i zásobování v Charkovské oblasti, Kyjev úder okomentoval slovy: „Okupanti na své pozice přivezli munici. Ukrajinští vojáci jim pomohli vše rychle ‚vyložit‘.“

Že neztrácí smysl pro humor ani během brutálního válečného konfliktu, dokázalo také ukrajinské letectvo, když se mu povedlo zneškodnit ruský bombardér Suchoj Su-34. Stalo se tak 12. června, tedy přesně na Den Ruska, který odkazuje na přijetí deklarace o suverenitě Ruské federace. „Naše letecké síly gratulují okupantům ke Dni Ruska a k sestřelenému Su-34,“ glosovalo tehdy letectvo.

Tagy:
válka voda ovoce tank řeka Ukrajina Rusko Kyjev Charkov těžká technika Ozbrojené síly Ruské federace Hadí ostrov Křižník Moskva křižník Moskva Suchoj Su-34 Den Ruska Černihivská oblast