Seděli na tanku a koukali na film. Ukrajinský dron zmasakroval ruské vojáky, ukazuje video

Vrak zničeného tanku u Kyjeva, 14. června

Rusové seděli na tanku a koukali na film. Ukrajinský dron je zmasakroval

Bezpilotní letoun ukrajinské armády shodil výbušninu na skupinu ruských vojáků, kteří seděli na tanku a sledovali film. Během útoku mělo být zabito patnáct lidí. Vyplývá to z telefonátu ruského vojáka a jeho matky. V něm okupant popisuje, že měl za úkol následky masakru uklidit. Hovor zachytily ukrajinské síly. Nahrávka i záběry z útoku se objevily na sociálních sítích.

Video, které zachycuje bombový útok dronu na ruský tank T-72, sdílel již v neděli generální štáb ukrajinských ozbrojených sil. Později se na internetu objevila i nahrávka telefonátu, během něhož jeden z okupantů podrobně popisuje následky útoku.

„Mamko, dneska jsme měli takový cirkus. Ve dvě hodiny ráno bylo zabito patnáct lidí. Patnáct! Dokážeš si to představit?“ řekl voják. „Tolik? Jak je to možné?“ ptala se udiveně matka.

„Protože seděli na tanku a koukali na film. Potom spadla na tankovou věž výbušnina. Byl to dron, matko, dron! To bylo v p*deli. Všechno bylo roztrhané na kusy. Dnes jsme sbírali jejich kosti,“ odvětil člen ruských ozbrojených sil. Matka ho v reakci na to vyzvala, aby byl opatrný.

Příliš pozitivní odpovědi se jí však nedostalo. „Dávají nám (Ukrajinci) všude na p*del,“ postěžoval si voják. Kyjev se podobnými útoky snaží dávat okupantům najevo, že na ukrajinském území neexistuje místo, kde by byli zcela v bezpečí.

Od začátku invaze nejde zdaleka o první uniklý telefonát mezi ruským vojákem a jeho příbuzným. Například ve čtvrtek ukrajinské ministerstvo obrany zveřejnilo záznam hovoru okupanta s jeho matkou.

Voják se mimo jiné chlubil tím, co všechno se mu na Ukrajině povedlo ukrást. „Mám pro tebe kosmetiku. Pro sebe jsem ukradl trenky. Oblečení tu mají kvalitní. Každý Rus tady něco krade a pak to nosí do tanku. Když budu mít možnost ho schovat, vzal bych i notebook. Jenže když mě s ním chytí, mohl bych mít problémy,“ prohlásil.

A jak reagovala jeho matka? „Jsi moje zlatíčko. Jen si to představ. Sophia půjde na univerzitu a notebook by se jí hodil. Vem si, jak asi žijí oni (Ukrajinci) a jak my,“ povzdechla si. Rovněž dodala, že právě sociální rozdíly mezi oběma státy a zájem o jejich zachování mohou být důvodem, proč Ukrajinci stále bojují.

Tagy: