Rusové udeřili na nemocnici v Chersonu. Bomba zabila mladého lékaře, vzkázal Kyjev

Rusko masivně bombarduje ukrajinská města. Například v Chersonu okupanti zasáhli zdravotnické zařízení, v němž zahynul lékař, který na místě pracoval jen pár dní, uvedl web Ukrajinska pravda s odvoláním na městské úřady a prokuraturu.

Ruští okupanti při ostřelování centra Chersonu zasáhli zdravotnické zařízení. Zahynul jeden lékař a dalších pět lidí utrpělo zranění, uvedla Ukrajinska pravda s odvoláním na městské úřady a prokuraturu. „Zásah utrpělo zdravotnické zařízení. Zahynul mladý lékař, který zde pracoval jen pár dní,“ zmínil velitel vojenské správy města Roman Mročko.

ČTĚTE TAKÉ ANALÝZU: Krvavé lázně u Bachmutu i postup na Melitopol. Ukrajinský tlak se stupňuje

Při ukrajinském ostřelování Doněcku zemřeli tři lidé a dalších 11 jich utrpělo zranění. Na Telegramu to podle agentury Reuters uvedl Moskvou dosazený šéf okupované části Doněcké oblasti Denis Pušilin. Podle něj byl zasažen civilní autobus. Šéf okupační správy Záporožské oblasti Jevhen Balickyj (rusky Jevgenij Balickij) tvrdí, že tři lidé zemřeli a 15 utrpělo zranění při ukrajinském ostřelování obchodu v obci Basan.

Na Krymském mostě, který spojuje Moskvou anektovaný ukrajinský poloostrov Krym s pevninským Ruskem, byla přerušena doprava. Informoval o tom v pondělí večer web Krym.Realii na platformě Telegram. Důvod je nejasný.

Nejméně šest lidí, včetně desetileté dívky a její matky, zahynulo v ukrajinském městě Kryvyj Rih, kde v pondělí ráno dvě ruské střely zasáhly civilní budovy. O aktualizované bilanci informovaly agentury Ukrinform a AP s odkazem na ukrajinské činitele. Přes sedm desítek lidí je zraněných.

„V Kryvém Rihu je už šest mrtvých. K této chvíli je tam 75 raněných, včetně šesti dětí,“ uvedl na Telegramu šéf Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak s poznámkou, že z více než dvacítky hospitalizovaných jsou dva lidé vážně zranění. V úterý bude město držet smutek. Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského je mezi oběťmi matka s desetiletou dcerou.

Tagy: