Šafářová o dceři: Je akční, má sportovní geny. Plánují s Plekancem dalšího potomka?

Od tří let žila Lucie Šafářová náročným tenisovým kolotočem, klasické dětství neměla. Vypracovala se však na jednu z nejúspěšnějších českých tenistek a nyní spolu se svým partnerem, hokejistou Tomášem Plekancem, dost možná vychovává další sportovní naději. „Zdá se, že Leontýnka bude mít sportovní geny,“ prozradila v rozhovoru pro týdeník 5plus2.

Před pár dny jste se vrátila z dovolené, kterou jste absolvovali pro vás netypicky v karavanu. Zvládá takové cestování v pohodě i ­vaše rok a půl stará dcerka Leontýnka?
Leontýnka to snáší výborně. Je teď velmi akční, a tak jí musím být stále za zády. Má rok a půl. Všude leze, všechno zkouší, hodně běhá, kope do míče, ráda tahá raketu, napodobuje vše, co děláme my nebo kluci. Když cvičíme, dělá s námi kliky, teda ono to jako klik moc nevypadá, ale snaží se o to. Zdá se, že bude mít sportovní geny.

Co kdyby náhodou sportovní geny po rodičích nezdědila?
Oba s Tomášem bychom chtěli, aby Leontýnku sport bavil. Je to náš život. Jsme sportovní rodina, pořád někde lítáme a moc si neumím představit nesportovní dítě, ale člověk chce, hlavně aby byla šťastná v čemkoli.

S brášky si rozumí?
Leontýnka je úplně miluje. Pěkně si vyhrají, a­ když s námi nejsou, často se na ně ptá. Jsem moc ráda, že mají krásný vztah.

Nepřemýšlela jste o dalším dítěti?
Teď máme tři děti, je nás celkem pět a je nás plný dům. Večer jsme s ­Tomášem rádi, když všechny děti usnou a my máme chvíli čas pro sebe. Hodně dětí, hodně radosti, ale i starostí. A zatím nám to takhle stačí. Leontýnka je ještě malinká, takže v nejbližší době neplánujeme další přírůstek.

Jaká jste maminka a jaký je Tomáš otec?
Myslím si, že každý si styl výchovy neseme ze své rodiny. Jestli jsem dobrá, nebo špatná maminka, je relativní a záleží, jakou váhu kdo čemu přisuzuje. Já doufám, že jsem dobrá maminka. (úsměv) Jsem hodná a zároveň mám ráda ve svém životě disciplínu a je podle mě důležité, aby ji měly i ­děti. Chci, aby byly slušně vychované, uměly pozdravit a měly úctu ke starším, což je dnes u spousty dětí vzhledem k současnému trendu výchovy trošku problematičtější věc. Leontýnka je dost tvrdohlavá, ale já jsem prý byla úplně stejná.

A Tomáš?
Tomáš je skvělý táta. Dokáže se postarat i ­o ­miminko, s kluky funguje skvěle, uvaří, zajistí, co je potřeba. Nemám strach nechat ho s dětmi samotného. To každý chlap nezvládne. A stejně jako já dbá na ­disciplínu, ale je trošku přísnější. Nicméně dětem dopřeje vše, co potřebují. I ty blbosti, které za chvíli jen leží ve­ skříni.

Celý rozhovor si můžete přečíst v pátečním vydání týdeníku 5plus2 a na www.5plus2.cz.

Tagy: