Sblížila se s královnou, když sama málem zemřela. Sophie převezme po tchyni povinnosti

Hraběnka Sophie

Jaký program mají členové královské rodiny v následujících dnech?

Na viditelnější pozice v britské královské rodině se po smrti královny Alžběty II. s největší pravděpodobností dostane Sophie, hraběnka z Wessexu, manželka prince Edwarda (nejmladšího syna zesnulé panovnice). Šlechtična totiž měla se svou tchyní nebývale vřelý vztah a po její smrti se teď ujme některých Alžbětiných povinností.

Jakožto nejmladší syn Alžběty II. byl princ Edward v posledních letech spíše v mediálním ústraní, podobně jako jeho manželka Sophie, hraběnka z Wessexu. Jenže to se teď s největší pravděpodobností změní. Sophie se totiž má ujmout podle listu The Sun celé řady povinností, které měla dříve na starost zesnulá panovnice.

Hraběnka totiž se svou tchyní udržovala velmi blízký vztah. Jejich pouto navíc zocelil moment, kdy Sophie poprvé rodila.

Porod v roce 2003 byl totiž předčasný a Louise Mountbatten-Windsor se narodila o dva měsíce před plánovaným termínem. Porod byl pro Sophii velmi náročný a málem ho nepřežila, stejně jako její dcerka. Naštěstí ale pro obě všechno dobře dopadlo.

V těžkých chvílích Sophii podržela právě královna Alžběta, která malou Louise navštěvovala v inkubátoru prakticky každý den, zatímco lékaři bojovali o život hraběnky. Panovnice tehdy prokázala svou vrozenou empatii.

„Královna a hraběnka měly neuvěřitelně vřelý a radostný vztah. Její Veličenstvo oceňovalo Sophiin smysl pro povinnost, její silnou pracovní morálku a způsob, jakým nacházela balanc při plnění rodinných i veřejných povinností,“ popsal pro The Sun zdroj blízký královské rodině.

Sophie má proto teď převzít některé povinnosti po královně a pokračovat tak v jejím odkazu. Půjde zřejmě o dohled nad některými nadacemi, charitami a dalšími organizacemi, s čímž má hraběnka sama letité zkušenosti.

„Sophiina popularita evidentně roste, v nové monarchii krále Karla teď bude více vidět,“ uzavřel zdroj z Buckinghamského paláce.

Tagy:
Velká Británie přátelství Alžběta II. vztah povinnost tchýně Buckinghamský palác princ Edward The Sun Karel III. Wessex Sophie, hraběnka z Wessexu Louise Mountbatten-Windsor