Scéna jako z akčního filmu: Mladík hrozil, že skočí z mrakodrapu. Policista riskoval život

New York zažil dramatickou záchrannou akci. Mladý muž se tam rozhodl ukončit svůj život skokem z mrakodrapu. Údajně ho k tomu dohnaly problémy s policií. Informovala o tom televize Fox. Podívejte se, jak to dopadlo.

Drama jako z akčního filmu trvalo osm hodin. Vše začalo ráno, když se agenti FBI snažili doručit 35letému muži zatykač kvůli nelegálním finančním operacím. Muž se s nimi odmítal bavit. Šel k oknu, sedl si na římsu a hrozil, že skočí dolů – z 31. patra.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté oživovali dvouletou holčičku přímo na ulici. Jsou to hrdinové, velebí je obyvatelé

Policista James Tobin riskoval při jeho záchraně vlastní život. „Denně na to trénujeme, takže to byl jen další běžný den,“ popsal později detektiv.

Když se snažili policisté dostat do mužova bytu, museli nejdříve překonat bariéru z nábytku. Jejich kolegové mezitím dole na ulici přistavili obří matraci pro případ, že by muž skočil nebo spadl. Vše ale dobře dopadlo. „Podařilo se mi ho nasměrovat k oknu, kde ho moji kolegové zadrželi,“ uvedl Tobin. Po dramatické záchraně putoval muž rovnou do vazby.

Luxusní mrakodrap se nachází nedaleko Carnegie Hall a Trump Tower. Na místo se přijel podívat i starosta New Yorku – sám bývalý policejní důstojník Eric Adams. „Náš vyjednávací tým je nejlepší ve svém oboru,“ prohlásil Adams. „To, co dnes udělali, bylo více než odvážné,“ souhlasil policejní náčelník Jeffrey Maddrey.

Tagy: