Heidi Janků slaví šedesátiny: Táta měl radši alkohol než nás. Odešla jsem z domu, přiznává

Oslavenkyně Heidi během večera vystřídala několik různých outfitů.

Heidi Janků oslavila šedesátiny

Osud se se zpěvačkou Heidi Janků, která ve středu 23. listopadu slaví 60. narozeniny, rozhodně nemazlil. Když jí bylo 11 let, její maminka zemřela na rakovinu. O několik let později tragicky zahynul i její starší bratr Karel. Jednoduché to ovšem neměla ani se svým otcem, který propadl alkoholu a v 18 letech ji vyhodil z domu. Útěchu a velkou oporu Janků nakonec našla až ve svém druhém manželovi, hudebníkovi Ivu Pavlíkovi. I ten ale nakonec z jejího života odešel.

Janků chtěla být zpěvačkou už od mala. „Moje maminka učila na lidové škole umění a naučila mě zpívat veškeré šlágry tehdejší doby. Sama měla velký sen být barovou zpěvačkou. Bohužel zemřela, když mi bylo jedenáct, ale myslím, že by na mě byla pyšná, že já jsem v takovém baru zpívala. A hlavně by byla pyšná, že jsem se z něj dostala,“ řekla Janků v rozhovoru pro deník Blesk.

Dokud její maminka žila, měla prý pohodové dětství. Pak se ale rázem vše změnilo. „Taťka trošku zlobil, alkohol měl radši než nás všechny, což nebylo úplně ideální,“ přiznala Janků. S otcem si prý nerozuměli. Když si našla partnera, vyhodil ji z domu. „Poznala jsem jednoho kluka, kterého jsem si nakonec vzala a tak nějak odešla z domu v 18 letech. Respektive byla jsem odejita, protože otec řekl, že tudy cesta nevede, abych v osmnácti měla kluka. Tak jsem se sebrala a šla,“ uvedla.

S otcem poté kontakt neudržovala a o jeho smrti se dozvěděla až po několika týdnech. „Dohledali mě, abych zaplatila za mrazicí box. Říkám to dnes už s černým humorem, ale bylo to tak. Když zkolaboval na ulici, odvezli ho do nemocnice, dokonce se ho ptali, jestli mají někomu dát zprávu, že je to s ním vážné. On ale řekl, že nikoho nemá. Naše vztahy byly opravdu na bodu mrazu,“ popsala zpěvačka chvíli, kdy jí tatínek zapřel.

V mládí Janků potkala i další osudná rána. Když jí bylo 21 let, tragicky zahynul její bratr Karel, který rovněž rád pil. Právě alkohol se mu stal osudným. „Stopnul opilého řidiče, když se chtěl dostat z jedné restaurace do druhé. A to auto nabouralo. Byli v tom autě tři a jediný brácha to odnesl. Nebylo mu ještě ani čtyřicet,“ svěřila se zpěvačka.

Novému vztahu se nebrání

Poprvé se vdala za Zdeňka Janků, jehož příjmení si ponechala i po rozvodu. Z životních ran se ale zpěvačka dostala až díky osudové lásce k o 30 let staršímu hudebníkovi Ivo Pavlíkovi, kterého si vzala v roce 1992. „Byl zábavný a charismatický. Ale dostal mě tím, že když jsme měli první schůzku, tak řekl jednu takovou větu – že budeme striktně oddělovat soukromí a pracovní záležitosti. No, moc dlouho nám to nevydrželo,“ řekla s úsměvem Janků v rozhovoru pro web Prima Ženy. Janků prožila s Pavlíkem šťastných 25 let. V roce 2017 však Ivo ve věku 84 let zemřel.

Po manželově smrti si jako náplast na bolest pořídila pejska, kterému dala jméno Eda. „Zaplnil prázdné místo v srdci. Bylo to správné rozhodnutí. Eda je parťák, který mě umí rozesmát a o kterého se musím starat. Chodíme na dlouhé procházky, což vyhovuje nejen jemu, ale i mně. S Ivošem jsme kdysi měli také pejska. Malého černostříbrného knírače Falca, který s námi jezdil po koncertech i po dovolených. Prožil s námi dlouhých patnáct let a já pevně věřím, že Eda bude mít podobně dlouhý a zajímavý život spolu se mnou,“ prohlásila Janků.

Ještě nedávno tvrdila, že si na samotu postupem času zvykla a představa, že by se měla učit žít vedle jiného muže, ji spíše děsí. Nyní už mluví jinak – novému vztahu by se prý nebránila. „Nejsem ve fázi, že bych někoho urputně hledala, nechávám to osudu. Uvidíme, co bude. Pokud si mě někdo najde a přeskočí jiskra, proč ne,“ řekla zpěvačka s tím, že staršího partnera ale rozhodně nehledá. Neubránila bych se totiž srovnání s Ivošem. „A to by bylo těžké. Takže když už, tak spíše někoho mladšího,“ uzavřela.

Tagy: