Originální Doga: Kapela si chce na Route 66 zahrát před fanoušky, tak si je přiveze z Česka

Kapela Doga vyráží na turné po Roud 66.

Kapela Doga jede na turné po Road 66

Rocková kapela Doga se v říjnu vydá na turné do Spojených států a zahraje si na několika místech kolem ikonické silnice Route 66. A po jejím boku tam zamíří i čeští fanoušci, prozradili v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS manažer Dogy David Havlena a členové Roman Izaiáš a Petr Vajda.

Kapela Doga již u slavné zámořské komunikace natáčela videoklip. „Náš manažer David se chtěl vrátit, protože se mu tam před rokem strašně zalíbilo. A tak navrhl, ať si zahrajeme pár koncertů v klubech a hospůdkách na Route 66,“ vysvětlil zakladatel skupiny Roman Izaiáš v Novém dni na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Perfektní harmonie Peroutky a Roubínka. Zpěvák řekl, že se ani jednou nepohádali

Všechny písničky kapely jsou nazpívané v češtině a americké publikum by jim nerozumělo, proto její členové přišli s nápadem, jak problém vyřešit.

„Přeci nebudeme předělávat písničky do angličtiny, když zpíváme jenom česky. Tak mě napadlo, že si s sebou přivezeme vlastní publikum,“ řekl Izaiáš. Dohromady poletí s Dogou zhruba 40 fanoušků. „Doufám, že se přidají místní Češi a Slováci, kteří tam žijí,“ uvedl kytarista.

Původně se mělo s kapelou vypravit celé letadlo, z plánu ale nakonec sešlo. „Ve chvíli, kdy jsme to oznámili, byl ohromný zájem a letadlo by se zaplnilo okamžitě. Bohužel je pak problém, co se týká organizace a bezpečnosti v Americe, to už je náročnější. Šli jsme cestou kompromisu,“ vysvětlil manažer David Havlena.

Během turné po Route 66 plánují natočit další videoklip, a dokonce i dokument. „Bude o tom, jak historicky první česká kapela hraje na Route 66. Bude tam zachycené třeba i to, jakým způsobem to prožívají členové kapely,“ nastínil Havlena.

Ve Spojených státech má Doga odehrát celkem čtyři koncerty, poté se turné přesune do Česka. Poslední zastávku bude mít v Ostravě.

Tagy:
Amerika hudba Route 66 spojené státy americké Doga kapela Doga hudební skupina Doga David Havlena Roman Izaiáš