Rocková legenda je v Praze. Jeff Beck vystoupí s Johnnym Deppem

Kytarista Jeff Beck přijel do Prahy

Jeff Beck přijel do Prahy

Britský rockový a bluesový kytarista Jeff Beck dorazil do Prahy. V pondělí večer vystoupí na koncertě, kde mu hostem bude herec Johnny Depp. Ten bude Becka doprovázet na celém evropském turné.

Osminásobný džitel ceny Grammy a člen rockové síně slávy Jeff Beck je v Praze. V pondělí večer vystoupí na koncertě v pražském O2 Universu. Jeho hostem bude americký herec a zpěvák Johnny Depp, který ho bude doprovázet během celého evropského turné.

Jeff Beck a Johnny Depp nahráli v roce 2020 skladbu Isolation a v červenci vydávají společné album. Na konci května si oba zahráli na několika koncertech v Anglii, včetně eventu ve slavné Roayl Albert Hall. „Před pěti lety mi Johnny zaklepal na dveře šatny v Japonsku a od té doby jsme se spolu nepřestali skvěle bavit!“ uvedl podle oficiální zprávy koncertu Jeff Beck.

„Je mi mimořádnou ctí hrát a psát hudbu s Jeffem, jedním ze skutečných velikánů a někým, koho mám teď tu čest nazývat svým bratrem,“ dodal Depp.

Beck naposledy koncertoval v České republice v roce 2014. Na terase Jízdárny Pražského hradu nabídl přibližně dvě desítky svých i převzatých instrumentálních skladeb. Časopis Rolling Stone ho zařadil mezi stovku nejlepších kytaristů všech dob. Beck za svou dlouhou kariéru vydal alba, jež žánrově sahají od blues, rocku a heavy metalu přes jazz fusion až po směs rocku s elektronikou. Na scénu vstoupil v roce 1965 jako člen skupiny Yardbirds.

Tagy: