Jak bydlí Petra Černocká? Má řadový dům i roubenku. Kvůli chalupě se rozhádala s bratrem

Zpěvačka a herečka Petra Černocká se stará o dvě domácnosti. S manželem, hudebníkem Jiřím Pracným, žijí v řadovém domku v Praze, léto pravidelně tráví na chalupě na Děčínsku. Jak to v jejích domácnostech vypadá?

Petra Černocká se během svého života stěhovala pětkrát, vysněné bydlení našla v Praze ve Strašnicích v kolonii řadových domků obklopených krásnou zelení. Se svým manželem, hudebníkem Jiřím Pracným, tam žije už přes 30 let. Do domku 4+1 se Petra přestěhovala z vinohradského činžovního bytu. Přestože ho zakoupila v dobrém stavu, postupně ho nechala celý zrekonstruovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Jiřina Bohdalová má chalupu jako z pohádky. Jak to v jejím letním sídle vypadá?

V přízemí se nachází kuchyň, obývací pokoj, v prvním patře pak ložnice, koupelna s toaletou a pracovna. V poslední době ale s manželem obývají už jen pouze přízemí. „Nahoru v podstatě chodíme jen spát. Všechno potřebné jsme nanosili dolů. Přemýšlíme, že tam přesuneme i postele. Stárneme, je třeba uvažovat prakticky,“ prozradila s úsměvem herečka a zpěvačka redaktorovi CNN Prima NEWS.

Starožitnosti ráda nakupuje po bazarech

Co se týče vybavení, vévodí domku starožitné věci, které ráda shání po bazarech. „Miluji kolem sebe předměty, na kterých pracovala pečlivá lidská ruka. Mám ráda takový styl, cítím se v něm dobře,“ vysvětlila Petra. Nutno dodat, že z interiéru dýchá příjemná atmosféra starých časů a historické kousky nábytku jsou v daném prostoru vhodné. „Nejvíce času trávím v obývacím pokoji nebo na zahradě, kde pěstuji květiny,“ uvedla zpěvačka a herečka.

Na stěnách domu visí obrazy, které sama namalovala. Některé jsou pak součástí její sbírky. Obrazy maloval už její dědeček. Bratranec Marek Brodský (syn herce Vlastimila Brodského, pozn. red) tento umělecký obor dokonce vystudoval.

Chalupu má díky Vlastimilu Brodskému

Celé léto se svým manželem tráví pravidelně v krásné roubence v Kytlici na Děčínsku. Kvůli chalupě se rozhádala se svým bratrem Pavlem. Když jejich otec zemřel, on ji chtěl prodat, ona ponechat v rodině. Nakonec to dopadlo tak, že Petra svého bratra vyplatila.

„Chalupu zakoupil můj tatínek na popud svého bratrance, herce Vlastimila Brodského, který si tam po válce koupil stavení. Jenže tehdy to místo bylo vylidněné a on se tam sám bál, proto se tam snažil dostat všechny svoje známé a kamarády. Jsme tam šťastní a spokojení. Máme sice dvě domácnosti, což je občas na údržbu i přesouvání věcí náročnější, ale už si to jinak ani nedokážeme představit,“ prohlásila Petra Černocká. Kromě její rodiny si v Kytlici v minulosti letní sídlo pořídil také herec Miroslav Horníček nebo Zdeněk Řehoř.

Chalupu se snaží společně udržovat a zvelebovat, její původní ráz ale chtějí zachovat. „Kromě dřevěné podlahy jsme vybudovali i novou koupelnu a kuchyni. Snažíme se, aby se tam dalo žít celoročně. Staročeský ráz chalupy měnit rozhodně nebudeme,“ zdůraznila zpěvačka a herečka. Na zahradě mají skleník, v němž pěstují okurky, papriky, cukety, rajčata nebo dýně. „V tom se zhlédl můj manžel. To je jeho parketa,“ uzavřela Petra.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Seriálový herec Petr Batěk s rodinou žije v luxusním bytě v novostavbě. Jak to u něj doma vypadá? Nahlédněte do jeho soukromí

Tagy: