Rok od smrti Františka Nedvěda. Manželka k němu denně mluví, syn připravil dojemnou zpověď

Před rokem zemřel František Nedvěd.

Rok od smutné zprávy, kdy zemřel František Nedvěd

V pondělí 18. července uplynul přesně rok od dne, kdy zemřel zpěvák František Nedvěd. Proslavil se řadou písní s bratrem Janem a do posledních chvil vystupoval se synem Vojtěchem. Ten v rodinné hudební tradici pokračuje i po jeho odchodu – na den výročí smrti přichystal pro fanoušky dojemné překvapení: nový klip a píseň, kterou tátovi věnoval.

František Nedvěd dlouho bojoval s rakovinou. Loni v červnu se zdálo, že je mu lépe, a dokonce oslavil zlatou svatbu s manželkou Marií. 18. července ve večerních hodinách však přišla smutná zpráva. Nedvěd boj s těžkou nemocí prohrál.

„Myslím, že si život užíval takřka do konce. Poslední koncert byl v pátek v Olomouci a vlastně za týden v neděli zemřel,“ vzpomínala manželka. Těžce nesl jeho odchod zejména syn Vojtěch. „Poté, co táta odešel, to byl pro mě neskutečný tobogán. Letos by to bylo 15 let, co bychom spolu hráli. Jenže najednou jsem padnul rovnýma nohama do něčeho, co jsem vůbec neznal,“ přiblížil.

Doplnil, že se „za jízdy“ musel učit všechny věci, které dělal jeho otec. „Tento rok byl pro mě hodně těžký,“ dodal. Jak prozradila manželka Marie, František Nedvěd byl držákem rodiny. „Říkali jsme, že je jak slepička, která pořád musí mít pod křídly celou rodinu. Tohle nám hodně chybí ale myslím, že se podporujeme navzájem,“ sdělila.

Syn nazpíval zpověď pro otce

Vojtěch s kapelou nezrušili koncerty, které byly dopředu nasmlouvané i s účastí Františka. Odehráli je s úspěchem a na to navázali vlastními. A právě v den výročí smrti na legendárního zpěváka vzpomínají. „Natočili jsme píseň ve studiu. Jedná se o moji zpověď pro tátu. Natočili jsme k tomu i videoklip. Je to o tom, že mi táta chybí. Je to mé nitro, které vůči němu cítím,“ přiblížil.

Ačkoliv od smrti oblíbeného zpěváka uběhl rok, rodina se s jeho odchodem dosud nesmířila. „Je to dost náročné. Já ho mám doma a pořád si s ním stejně povídám,“ dodala manželka. A co syn? „Člověk se s tím nikdy nesmíří – s odchodem blízkého v hlavě. Musím říci, že je to asi tři neděle zpět, co má hlava vzala, že odchod táty je nevratný. Je to nesmírně těžké,“ uzavřel.

Tagy: