Tajnosti Kamily Moučkové: Manžel hrál v majoru Zemanovi. Proč se rozvedli?

Jedna z nejslavnějších českých televizních hlasatelek Kamila Moučková, která 21. srpna roku 1968 informovala z obrazovky o sovětské okupaci Československa, by v těchto dnech oslavila 95. narozeniny. Jaké bylo soukromí ženy s působivým projevem a hlasem, která se dožila 92 let?

Prvním manželem Kamily Moučkové byl přesvědčený komunista, herec Miloš Willig, kterého nejvíce proslavila postava plukovníka Kaliny v kontroverzním seriálu Třicet případů majora Zemana. Narodila se jim dcera Kateřina, rozvedli se však už po roce, neboť se Moučková zakoukala do jiného muže. „Miloš Willig byl výborný člověk. To, že nám manželství nevydrželo, nebylo našimi odlišnými politickými postoji. Vždyť i můj otec byl celoživotní komunistický funkcionář Vilém Nový,“ svěřila se slavná televizní hlasatelka před lety redaktorovi CNN Prima NEWS.

Manžel ji podváděl se studentkou

Williga opustila kvůli medikovi Josefu Moučkovi, který se stal jejím druhým manželem. Měli spolu dvě děti, syna Ondřeje a dceru Barboru. Ani druhé manželství ovšem neskončilo šťastně. Moučka se zamiloval do mladé studentky, která hlídala jejich děti v době, kdy manželka chodila do práce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jaké důchody berou české celebrity? Když se Veronika Žilková dozvěděla výši své penze, rozbrečela se

Životním partnerem a osudovým mužem Kamily Moučkové se stal až o jedenáct let mladší herec Jiří Zahajský, se kterým ji seznámila Jiřina Švorcová. Láska jim vydržela dlouhých jednatřicet let. Pro Moučkovou však vztah skončil velmi bolestně. Zahajského jí přebrala kamarádka, herečka Jana Brejchová.

K jejich sblížení došlo na Silvestra roku 1992, který tehdy všichni tři trávili na chalupě Moučkové. „Trochu jsme popili a my s Jirkou si dali o půlnoci pusu, ne úplně nevinnou. Bylo mi okamžitě jasné, že je to průšvih, a byla jsem rozhodnutá z něj vycouvat. Nechtěla jsem Kamile ublížit. Jenže jsem se cítila s Jirkou moc hezky, poskytoval mi klid, který jsem potřebovala. Přiznávám, že nakonec zvítězilo moje sobectví,“ prozradila Brejchová v knize Moje máma Jana Brejchová, kterou o ní napsala dcera Tereza Brodská.

Brodskou odmítla oddat

Dobře si uvědomovala, že své blízké kamarádce ubližuje a ani pro Zahajského to nebylo jednoduché. „Byl čestný, dlouho s Kamilou žil, navíc jí pomohl vychovat její děti, tak se po nějaké době ke Kamile dokonce vrátil. Ale asi za půl roku ji opustil definitivně,“ přiblížila Brejchová. V roce 1997 se za Zahajského provdala a zůstala s ním až do jeho smrti.

Moučková jim nikdy neodpustila a na černé listině u ní byla také Tereza Brodská. „Když jsem se vdávala, Kamila v té době krátce působila jako oddávající na Staroměstské radnici a my – jak jinak, natrefili v kýžený den na ni. Odmítla nás oddat, a tak se narychlo sháněl jiný oddávající,“ zavzpomínala v knize Tereza. Rozkol, který mezi nimi nastal, ji velmi mrzel, a tak se za nějaký čas za Moučkovou vydala, aby se za svou matku omluvila. „Pak se rozpovídala. Přiznala, že ji Jirkův odchod hodně zasáhl, že strávila spoustu času u psychologů, ale nikdy se jí nepodařilo mámě ani jemu odpustit,“ přiblížila Brodská.

Tagy: