Vařím skvělou rybí polévku, pochlubil se Pavel Trávníček. Vánoce se u něj nesou v duchu tradic

Balení vánočních dárků Trávníček v oblibě nemá.

Pavel Trávníček prozradil, jak tráví Vánoce

Mám rád tradice a také je dodržuji. V tomto duchu slavíme u nás v rodině i vánoční svátky, prohlásil herec Pavel Trávníček v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Slavnou pohádku Tři oříšky pro Popelku o Vánocích ale v televizi nesleduje.

„Štědrý den u nás probíhá typicky česky. Jsem Čech a tím i zůstanu, tak se nebudu tvářit, že jsem něco jiného. Samozřejmě musí být stromeček, kapr s bramborovým salátem,“ řekl Trávníček v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Nesmí chybět rybí polévka, na kterou si herec potrpí. „Rád vařím rybí polévku. Tu umím skvělou,“ pochlubil se.

ČTĚTE TAKÉ: Nemám rád Vánoce, přiznal otevřeně Richard Müller. Zmínil ale své největší přání

Nadšený ale není z balení dárků. „Dárky balím, ale nerad. Spíš pomáhám. Navíc málokterý dárek se mi podaří zabalit, protože vždy přiskočí Maxmilián (Trávníčkův malý syn, pozn. red.), rozerve mi to a je mu to úplně jedno,“ řekl s úsměvem.

U Trávníčkových se vánoční cukroví nepeče. Tuto aktivitu přenechali příbuzným z Moravy. „Cukroví u nás doma nepečeme. Necháváme to na rodině mé ženy Moniky. Na Moravě pečou dobré cukroví, což je pro nás velké ulehčení. Myslím si, že péct cukroví za chvíli nikdo nebude umět,“ zamyslel se herec.

K vánočním svátkům neodmyslitelně patří sledování pohádkových příběhů. Tím nejoblíbenějším je v Česku pohádka Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku, kde roli prince ztvárnil právě Trávníček. On sám ji v televizi nesleduje.

Svátky jsou podle herce důležité zejména proto, aby se všichni na moment zastavili. „Vánoce jsou od toho, aby se člověk na chvíli zastavil, trošku bilancoval, co se mu povedlo, co se mu ten rok nepovedlo, komu pomohl, kdo mu ublížil, a všichni se na chvilku zastaví. Tedy jestli to dnes ještě platí,“ pronesl.

S blížícím se koncem roku si pak mnozí sepisují novoroční předsevzetí. Ta jsou ale podle Trávníčka dobrá z jediného důvodu. „Jak se říká, předsevzetí jsou od toho, aby se rušila,“ usmál se.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trávníček se vrátil na zámek z Popelky. Vzpomínal na tuhý mráz i sníh z polystyrenu

Tagy: