Siko koupelny & kuchyně v podcastu Davida Krajíčka: Myslíme na druhého v řadě

Příběh rodinné firmy Siko v roce 1991 odstartovala Jaroslava Valová. Vlastní obývák přeměnila v základnu společnosti, jejíž logo o 32 let později vídáme v každém větším městě. Společnost Siko koupelny & kuchyně pomohla vytvořit domov milionům lidí a patří ve svém oboru k lídrům na trhu. Její spolumajitel a generální ředitel Tomáš Vala usedl před mikrofon v podcastu Re|design Davida Krajíčka, zakladatele projektu Family Business Week a poradce rodinných firem.

Majitelé společnosti Siko koupelny & kuchyně jsou vytrvalí a choulostiví. A to od samého začátku. Jaroslava Valová se k podnikání rozhodla ve svých 44 letech. Z ničeho vybudovala největšího prodejce nejen koupelnového vybavení v Česku. A své odhodlání a nadšení pro byznys předala i svým dětem, obzvláště synu Tomášovi, který přerušil vysokoškolská studia a v okamžiku, kdy to firma nejvíce potřebovala, převzal otěže vedení. Na první místo klade spokojenost zákazníků a neváhá přijímat jejich kritiku. Současně se jim při prodeji snaží vycházet maximálně vstříc.

„Základní hodnota je myslet na druhého v řadě, na zákazníka, který přijde po nás,“ říká s přesvědčením spolumajitel společnosti Siko koupelny & kuchyně, ve které se snaží o férový přístup. A rovnou přidává konkrétní příklad. „Denně měníme cenu u čtvrtiny sortimentu podle vývoje cen konkurence na internetu. Byli jsme jedni z prvních, kteří přišli se sjednocením cen. Jsou konkurenti, kteří vyhlašují, že mají 30 % slevu. A když si to zákazník porovná s naší běžnou cenou bez slevy, tak ta naše je ještě o 10–15% levnější. Tyhle triky už nepoužíváme a myslím, že zákazníci to oceňují a vnímají.“

V podcastu re|designera Davida Krajíčka se Tomáš Vala rozpovídá i o tom, k čemu je v Siku ombudsman, jak vnímá své zaměstnance i proč je dobré umět se napojit na děti.

Další rozhovory si lze poslechnout na dkredesign.com.

Family Business Week

Platforma Family Business Week (FBW) podporuje rodinné podniky během složitých proměn a procesů. Ale také nabízí propojení jednotlivých firem s ostatními. Pravě za tímto konceptem mimo jiné stojí David Krajíček. Pokud se chcete summitu zúčastnit, neváhejte si koupit lístky v předstihu.

Tagy:
koupelna kuchyně podcast Česko Family Business Week David Krajíček Jaroslava Valová Siko