Skandál FAČR: Místopředseda Berbr skončil ve vazbě, následoval ho i šéf Vyšehradu Rogoz

Roman Berbr byl podle Deníku N zatčen. Místopředseda FAČR byl v minulosti několikrát kritizován za mafiánské praktiky.

Skandál FAČR: Místopředseda Berbr skončil ve vazbě, následoval ho i šéf Vyšehradu Rogoz

Kauza kolem úplatkářské aféry v českém fotbale přivedla čtyři obviněné do cely. Od dnešního rána se na Obvodním soudu pro Prahu 6 projednávaly návrhy státní zástupkyně na vyšetřovací vazbu. Tam zamířil Roman Berbr, v poutech odvedený Roman Rogoz a další dva muži figurující v kauze čekají na verdikt soudu.

Voldemort, ten jehož jméno se nevyslovuje, Náčelník nebo Taťka. Vyučený mlýnský montér Roman Berbr je ve vazbě. Druhý místopředseda Fotbalové asociace České republiky byl odvezen od obvodního soudu na Praze 6 do vězení.

„Mohu potvrdit, že obvodní soud pro Prahu 6 vzal pana Berbra do vazby. My se domníváme, že důvody vazby nejsou naplněny a ihned jsme podali proti tomuto rozhodnutí stížnost. Pokud jde o trestní stíhání, tak s trestním stíháním nesouhlasíme, proti tomuto jsme rovněž podali stížnost a budeme se řádně bránit,“ uvedl právní zástupce Romana Berbra Filip Seifert.

V poutech pod dohledem policejní eskorty následoval Berbra šéf fotbalového klubu Slavoj Vyšehrad Roman Rogoz. Další dva návrhy na vazbu byly podle informací CNN Prima NEWS schváleny. Do hledáčku orgánů činných v trestním řízení se zmiňovaní dostali v souvislosti s možným uplácením ve fotbale. Obvinění bylo sděleno dvaceti lidem.

Policisté z národní centrály proti organizovanému zločinu zasahovali v pátek v sídle FAČR na Strahově. Vedle toho prohledali podle informací CNN Prima NEWS dům a chatu, kterou vlastní právě Roman Berbr. Kauzu vyšetřuje ústecká expozitura, která v minulosti pracovala na případu sportovních dotacích kolem bývalého šéfa Fotbalové asociace Miroslava Pelty.

Tagy:
CNN Prima NEWS FAČR fotbal vazba Vyšehrad Česko Praha Soud Roman Berbr Roman Rogoz Obvodní soud pro Prahu 6 Fotbalová asociace České republiky Lord Voldemort