Sledujte ŽIVĚ Co na to vaše peněženka: Jaké dopady budou mít vládní škrty?

Poslanec a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Budou v nové Poslanecké sněmovně chybět hlasy levicových stran? Jaký bude rozpočet na rok 2022? A povede se koalicím Spolu a PirSTAN ušetřit až sto miliard v rozpočtu navrženém vládou hnutí ANO a ČSSD? V pořadu Co na to vaše peněženka se pokusí na tyto otázky odpovědět ekonomové Ilona Švihlíková a Vladimír Pikora. Na konkrétní dopady vládních škrtů se zeptáme starosty Náchoda Jana Birkeho z ČSSD a sociologa Daniela Prokopa.

Předsedové stran koalic Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se Starosty a nezávislými (STAN) v pondělí v Poslanecké sněmovně podepsali vládní koaliční dohodu. Na dokumentu se dosavadní opoziční koalice domluvily minulý týden, slavnostní podpis naplánovaly na den zahájení ustavující schůze nové Sněmovny. Osmnáctičlenné vládě, která se bude opírat o 108 poslanců, bude předsedat šéf občanských demokratů Petr Fiala.

„Uvědomujeme si, že nepřicházíme vládnout, ale spravovat zemi pro další generace,“ uvedla poslankyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Předseda lidovců Marian Jurečka zdůraznil, že se vláda zaměří na podporu rodin, chce ale také zlepšit atmosféru ve společnosti. „Je třeba zlepšovat komunikaci, nejen v materiální, ale i hodnotové podobě, stavět mosty,“ uvedl. Povede se jim to? A zaměřují se na palčivé problémy?

Sledujte pořad Co na to vaše peněženka od 18:00 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: