Sledujte RADAR: Čeká nás nejtropičtější den prázdnin. Pak přijdou bouře, kde udeří nejsilněji?

Čekají nás poslední tropické dny.

Meteoroložka o výhledu počasí

Vedra, která Česko poslední dny sužovala, pomalu ustanou. Pátek bude zřejmě nejteplejším dnem letošních prázdnin, uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS meteoroložka Iveta Kodádková. Na teploměru naměříme mezi 31 a 35 °C. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upozorňuje, že se poté do Česka opět dostaví bouřky.

pátek bude podle ČHMÚ oblačno až polojasno. Postupně se ale nebe zatáhne a místy dorazí také přeháňky a bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 31 a 35 °C. Na západě republiky bude o něco chladněji, teploměr ukáže kolem 30 stupňů. A na horách bude kolem 26 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Hilary oslabila na tropickou bouři a udeřila na mexické pobřeží. Oblast bičují silné lijáky

Srážky začnou být četnější v sobotu. „Čekáme místy přeháňky a bouřky, večer začne srážek přibývat a budou intenzivnější,“ řekla v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS meteoroložka Kodádková. Největší deště přijdou v noci ze soboty na neděli. Podle ČHMÚ se mírně ochladí a na teploměru naměříme maximálně 29 °C.

Situaci ve svém regionu můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Podobné počasí nás čeká i v neděli. Nebe bude zatažené až oblačné s deštěm nebo přeháňkami. Na východě území se objeví i bouřky. Teploty se budou pohybovat od 19 do 29 °C.

Teplotní šok přijde podle meteorologů se začátkem nového týdne. Oproti současným vedrům se totiž ochladí až o 10 stupňů. „Nejvyšší denní teploty dosáhnou 15 až 19 °C, na Moravě a ve Slezsku pak 19 až 23 °C,“ uvádějí v předpovědi na pondělí. „Bude zataženo a musíme počítat s přeháňkami,“ doplnila Kodádková.

Slunce neočekávejte ani v úterý. Obloha zůstane zatažená s deštěm. Teploměr přes den ukáže 17 až 21 °C.

Tagy: