Sledujte RADAR: Na Česko se ženou bouřky. Čeká nás pošmourný a deštivý týden

Přichází poměrně teplý, leč deštivý týden. Meteorologové čekají přeháňky či občasný déšť téměř každý den, v úterý se mohou objevit i bouřky. Nejlepší počasí z nadcházejících dní si zřejmě užijeme na Velikonoce, v pondělí by se srážky měly objevovat ojediněle pouze na severovýchodě země. Průměrná denní maxima po celý týden neklesnou pod 10 °C, v některé dny dosáhnou teploty až 15 °C. Jak bude ve vašem regionu, můžete sledovat na radaru v článku.

Nedělní obloha bude zatažená až oblačná, místy se vyskytnou přeháňky či občasný déšť, srážky budou ustávat až k večeru. Ráno se ojediněle mohou objevit mlhy. V polohách nad 700 metrů, později nad 1 100 metrů se objeví i srážky smíšené nebo sněhové. Deštivé počasí se vyhne západu a severozápadu země, tam budou srážky pouze ojedinělé a podle Českého hydrometeorologického ústavu bude přechodně až polojasno. Denní maxima se budou pohybovat mezi 8 °C a 12 °C.

Situaci nejen ve svém kraji můžete sledovat na radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť a bouře.

Noc na pondělí bude oblačná až polojasná s ojedinělými přeháňkami. Nejnižší teploty očekávají meteorologové mezi 1 °C a 5 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti však může mrznout s teplotami až −2 °C. Na velikonoční ráno se mohou opět místy objevovat mlhy. Počasí se však přes den po pošmourné neděli o něco zlepší. Můžeme čekat polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami na severovýchodě. Oblačnosti bude k večeru ubývat, kromě oblasti západních Čech. Nejvyšší denní teploty budou dosahovat až 15 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Konec dohadů, tornádo u Letovic potvrdili i meteorologové. Video ukazuje sílu živlu

Úterý se zřejmě jako i zbytek týdne ponese v duchu přeháněk, zároveň je stále třeba počítat s ojedinělými mlhami. Déšť bude přicházet od západu, ojediněle se vyskytnou i možnosti bouřky. Odpoledne a večer budou srážky i oblačnost ubývat. Nejvyšší denní teploty si udrží dvouciferné hodnoty a budou dosahovat 10 °C až 14 °C.

Tagy: