RADAR: Do Česka se ženou velmi silné bouřky, zvedne se i vítr. Podívejte se, kdy udeří

Bouřka nad Hradcem Králové (30. června 2022)

Počasí (25.6.2024 6:15)

Léto doslova v plném proudu, předprázdninovou idylku však v polovině týdne přeruší bouřky, shrnula předpověď počasí na následující dny meteoroložka Renata Uhlíková pro CNN Prima NEWS. O víkendu navíc mohou být i velmi silné, varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

úterý bude jasno až polojasno, místy se mohou přechodně objevit i mraky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 26 a 29 °C. „Na horách budeme mít kolem 21 °C,“ doplnila Uhlíková pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Extrémní vedra zabíjejí, varují odborníci. Co se děje s lidským tělem během tropů?

Během středy by se měly teploty vyšplhat ještě výš, a to k 27 až 31 °C. „Začne se k nám přibližovat brázda nízkého tlaku vzduchu,“ uvedla meteoroložka. Zpočátku dne bude jasno až polojasno, v průběhu dopoledne však bude od jihu přibývat oblačnosti. Ta s sebou přinese přeháňky. Odpoledne a večer pak udeří i bouřky. V bouřkách přechodně může zesílit i vítr, který bude jinak přes den mírný.

Bouřky a přeháňky zasáhnou i ve čtvrtek, a to na většině území, hlásí meteorologové. I pro tento den platí, že v bouřkách přechodně zesílí vítr. Po celý den bude převážně oblačno. Teploměry přes den naměří maxima 25 až 29 °C.

Ke konci pracovního týdne by už podle ČHMÚ mohlo vysvitnout slunce a přeháňky a bouřky přijdou jenom místy. V pátek se opět dočkáme i tropických teplot. Nejvyšší se během dne vyšplhají k 27 až 31 °C.

A pořádné horko vydrží až do víkendu. Na sobotu meteorologové hlásí dokonce 28 až 32 °C. Obloha bude převážně polojasná. Letní idylku však mohou ojediněle překazit přeháňky nebo bouřky. Zejména v neděli pak bude deště a přeháněk přibývat. Přijdou i bouřky a místy mohou být i velmi silné, upozorňuje ČHMÚ.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Drsné následky bouřek: 30 tisíc domácností bez proudu, šest zničených střech v jedné ulici

Tagy: