Sledujte ZÁZNAM Speciálu 100 dnů vlády Petra Fialy: Kabinet hodnotili politici i experti

Speciál: 100 dnů vlády Petra Fialy (323)

Premiér Petr Fiala (ODS) a jeho kabinet tento týden oslaví 100 dní u moci. CNN Prima NEWS na středu 23. března připravila speciální vysílání, ve kterém bývalí i současní politici společně s experty hodnotili dosavadní působení Fialova kabinetu. Diskutovali vládní i opoziční politici, vystoupil i expremiér Mirek Topolánek či bývalí ministři Miroslav Kalousek a Cyril Svoboda. Promluvili také experti z oblasti ekonomiky, bezpečnosti a politiky.

Blíží se hranice 100 dní nové vlády. Je nepsaným pravidlem, že po tuto dobu má nově ustanovený kabinet takzvaný čas hájení. Současná situace doma i ve světě je však bezprecedentní a kabinet premiéra Petra Fialy měl od začátku vládnutí plné ruce práce.

Pandemie koronaviru, energetická krize, neustále rostoucí ceny, ale nyní také válka na Ukrajině, s ní související uprchlická krize a problémy se zdražováním paliv. Takové problémy musí již po několik týdnů řešit Fialova vláda.

O tom, jak si v sérii krizí vede, promluví ve speciálním vysílání 100 dnů Petra Fialy několik aktivních i bývalých politiků, ale také experti z různých odvětví.

V první části od 20:00 vystoupili poslanci Ondřej Kolář (TOP 09) a Jaroslav Foldyna (SPD). Společně s nimi v této hodině dostali slovo i bezpečnostní expert Andor Šándor a bývalý generální konzul v Petrohradě Vladimír Votápek.

Ve druhé hodině speciálu se témata točila zejména kolem ekonomiky. Promluvila bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO) a místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS). S nimi se ke slovu dostali i ekonomové Ilona Švihlíková a Mojmír Hampl.

Poslední část speciálního vysílání patřila nyní již bývalým politikům. Prvních 100 dnů vlády premiéra Petra Fialy hodnotili bývalý předseda vlády Mirek Topolánek, exministr financí Miroslav Kalousek, bývalý šéf tuzemské diplomacie Cyril Svoboda a také bývalý předseda Zelených Matěj Stropnický, který v posledních volbách kandidoval za ČSSD.

Tagy: