Sledujte ZÁZNAM Co na to vaše peněženka: Jak se máme podle expertů vypořádat s dluhy?

Exekuce

Co na to vaše peněženka (1103)

V Česku přibývají exekuce. Co dělat, když se ocitneme ve finanční tísni a jak se vypořádat s dluhy? A pomůže Milostivé léto? Na tyto a další otázky budou odpovídat hosté pořadu Co na to vaše peněženka na stanici CNN Prima NEWS. Pořad můžete sledovat od 18:00 živě i v tomto článku.

Moderátor Petr Musil ohledně současné ekonomické situace vyzpovídá šéfa Exekutorské komory Jana Mlynarčíka, ekonoma Štěpána Křečka, Barbaru Halířovou z Institutu prevence zadlužení a analytika Daniela Hůleho.

Milostivé léto je jednorázová tříměsíční oddlužovací akce, která začala 28. října a potrvá do 28. ledna. Pokud lidé se soudní exekucí na dluh u veřejných institucí uhradí původní dlužnou částku neboli jistinu a 908 korun exekutorovi, úroky, penále a další platby se jim odpustí. Zadlužení ale nesmějí být v insolvenci.

Tagy:
ekonomika CNN Prima NEWS Štěpán Křeček ekonom peníze Petr Musil peněženka exekuce dluhy Daniel Hůle Česko analytik exekutor Jan Mlynarčík milostivé léto Co na to vaše peněženka Barbara Halířová Exekutorská komora České republiky ekonomická situace