Sledujte ZÁZNAM Hlavních zpráv: Sněmovnu čeká boj o pět týdnů dovolené pro všechny

Scénka ve Sněmovně. Vicepremiérka Alena Schillerová podporovala při projevu premiéra Andreje Babiše (ANO).

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Sněmovnu čeká boj o pět týdnů dovolené pro všechny. Změnu podporují hlavně levicové strany – komunisté a ČSSD. Pravice je proti. Tvrdí, že zdaleka ne všechny firmy si teď mohou dovolit dávat svým zaměstnancům týden volna navíc. Uzákonění pěti týdnů dovolené se nelíbí ani zaměstnavatelům. Nejen o tom v Hlavních zprávách od 18:55.

Vyplnit dovolenku a odjet někam k moři nebo do hor. Chvíle, na kterou se těší téměř každý zaměstnanec. Už brzy by mohli mít všichni nárok na pět týdnů dovolené, teď mají tuhle výsadu zaměstnanci státní správy a pak lidé ve firmách, které volno navíc poskytují jako benefit. Na pět týdnů dovolené tlačí hlavně komunisté a také vládní ČSSD. Až 80 procent zaměstnanců už prý takový benefit stejně má.

Podle části opozice by to zatím mělo zůstat na rozhodnutí firem, jestli svým zaměstnancům dají týden nebo dokonce dva týdny volna navíc. Návrh se prý tři měsíce před volbami dá chápat i jako levicový populismus. Nejen o tom budou Hlavní zprávy od 18:55 na Primě a CNN Prima NEWS.

Další sobotní program na CNN Prima NEWS:

Anthony Bourdain: Neznámé končiny IV

Světoznámý šéfkuchař cestuje po světě do míst, kam se běžně kamery nedostanou, aby odhalil skryté kulinářské poklady.

Zprávy od 21:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Interview od 21:30

Zajímavé příběhy, zajímaví lidé, otázky na tělo.

Zprávy od 22:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Tagy: