Rozhovor s Lubomírem Volným: Jak se staví ke svému skandálu ve Sněmovně?

INTERVIEW 26.1.2021

Sněmovní mandátový a imunitní výbor se v úterý zabývá jednáním nezařazeného poslance Lubomíra Volného (Jednotní), které vyústilo v potyčku s několika dalšími poslanci. Konflikt se odehrál minulý týden přímo na plénu při jednání dolní komory o prodloužení nouzového stavu. Interview s poslancem Volným můžete sledovat od 12:30.

Konflikt nastal po tom, co místopředseda Sněmovny Tomáš Hanzel (ČSSD) po varováních vypnul Volnému při vystoupení mikrofon se zdůvodněním, že nemluví k tématu. Volný přišel mluvit na místo předsedajícího, jak předtím avizoval. Hanzel se mu v tom snažil zabránit. Na pomoc mu přišlo několik poslanců. Po kratší strkanici Volný místo v doprovodu policejní ochranné služby opustil. Policie oznámila, že incident prověřuje pro podezření z výtržnictví.

Celá situace začala tak, že poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko (oba nezařazení, ale zvolení za SPD) několikrát vystoupili u řečnického pultíku bez roušek. Přestože je řídící schůze několikrát upozornil, aby si zakryli ústa a nos, neuposlechli. Schůze se musela na několik minut přerušit, aby se vydezinfikoval mikrofon.

Volný po konfliktu řekl, že nikoho nenapadl, naopak, sám byl napaden. Mluví o podání žaloby na ty, kteří jej podle jeho mínění napadli.

Volný po potyčce novinářům řekl, že se cítí ještě víc povolán k zastupování názoru lidí, kteří nesouhlasí se současnou situací. Uvedl také, že fyzicky napaden byl on. Poslaneckého mandátu se prý nehodlá vzdát.

Tagy:
rozhovor konflikt roušky ČSSD Interview Poslanecká sněmovna Lubomír Volný Marian Bojko Tomáš Hanzel Svoboda a přímá demokracie