Sledujte ŽIVĚ Jak volí vaše peněženka: Jaký je postoj SPD a ČSSD k přijetí eura?

Euro

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Do sněmovních voleb zbývají necelé dva týdny. Mezi často diskutovaná témata předvolebních debat patří zvyšování mezd či zavedení eura. Své názory v tomto ohledu představí Roman Onderka (ČSSD) a Jan Hrnčíř (SPD) v pořadu Jak volí vaše peněženka. Sledujte ho od 18 hodin na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Proti zavedení eura, ke kterému se Česká republika vstupem do EU zavázala, je většina parlamentních stran. Některé z nich, jako je například ČSSD, to v současnosti nepovažují za výhodné, další jsou kategoricky proti tomu, aby Česko do eurozóny vůbec někdy vstupovalo. Mezi ně patří hnutí SPD.

Na téma přijetí eura promluví v pořadu Jak volí vaše peněženka poslanci Roman Onderka (ČSSD) a Jan Hrnčíř (SPD). Ti jsou zároveň oba lídry jihomoravských kandidátek do sněmovních voleb.

Na dotazy se jich budou moci ptát i diváci. Výstupy dvou politiků následně okomentují ekonomové Ilona Švihlíková a Lukáš Kovanda. Pořad můžete sledovat od 18 hodin na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Volby do Poslanecké sněmovny se konají ve dnech 8. a 9. října. Podle průzkumů je největším favoritem hnutí ANO. Druhé místo patří koalici Spolu a třetí Pirátům se Starosty. Obě koalice se pohybují kolem 20 procent.

Čtvrtou příčku si drží hnutí SPD. Tomu průzkumy přisuzují něco přes 10 procent. ČSSD, komunisté, hnutí Přísaha a trojkoalice Trikolory, Svobodných a Soukromníků balancuje na pětiprocentní hranici pro vstup do Sněmovny.

Tagy:
ekonomika ČSSD CNN Prima NEWS mzdy Evropská unie platy SPD euro Roman Onderka peněženka Česko Svoboda a přímá demokracie Jan Hrnčíř Jak volí vaše peněženka Poslanecká sněmovna ČR Eurozóna