Sledujte ŽIVĚ: Opravdu budou říjnové volby pro Babiše poslední? Premiér odpoví v Novém dni

Andrej Babiš

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve své nové knize s názvem Sdílejte, než to zakážou! zmínil, že říjnové volby do Poslanecké sněmovny by měly být poslední, ve kterých bude kandidovat. Jak moc má veřejnost tuto informaci brát vážně, by předseda vlády měl zodpovědět v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

V Babišově druhé knize, jak stojí v úvodu, má být „doslova všechno“. Od zahraniční politiky až po život českých občanů. Sám se na stránkách představuje těmito slovy: „Nejúspěšnější ministr financí v historii země. Pro všechny Čechy zajistí vyšší platy, nižší daně a vysoké důchody. A hlavně bezpečné Česko. Ale jen pokud letos v říjnu do Sněmovny zvolíte hnutí ANO.“

Premiér také v knize uvádí, že říjnové volby do Sněmovny budou posledními, ve kterých bude kandidovat. Pokud by ve volbách uspěl, stal se součástí nové vlády a také skutečně dodržel slib, nepoznal by za svou politickou kariéru opoziční lavice ve Sněmovně.

V roce 2013 získalo hnutí ANO v předčasných volbách téměř 19 procent a skončilo druhé za sociálními demokraty. Babiš poté ve vládě Bohuslava Sobotky vykonával post ministra financí. Nakonec ale Sobotka navrhl jeho odvolání pro údajné skandály, neodvádění daní a úkolování novinářů v médiích. Babiš pak sám odstoupil.

Ve volbách 2017 už ANO vyhrálo se ziskem téměř 30 procent. Důvěru Sněmovny však Babiš získal až na druhý pokus, když utvořil vládu s ČSSD za podpory komunistů.

Jaký volební výsledek očekává v nadcházejících volbách a zda se chystá v budoucnu z politiky skutečně odejít, odpoví v Novém dni, který začíná už v 7:15.

Tagy:
kniha politika Andrej Babiš Nový den volby vláda volby 2021 Sdílejte, než to zakážou