Sledujte ŽIVĚ: Přijde po Velikonocích opravdu rozvolnění? Odpoví Roman Prymula

Roman Prymula

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Jak se chovat zodpovědně o Velikonocích? A čeká nás po 11. dubnu opravdu rozvolnění? Ptejte se na vše, co vás zajímá o pandemii koronaviru. Epidemiolog a poradce prezidenta Roman Prymula bude v Novém dni odpovídat i na vaše dotazy. Rozhovor sledujte živě od 7:10 na CNN Prima NEWS.

Ministři na Čechy apelovali, aby se o prodlouženém velikonočním víkendu chovali zodpovědně. Stejně tak k dodržování protikoronavirových opatření vyzývali i epidemiologové a další odborníci. Lidé by měli co nejvíce omezit kontakty, a naopak co nejméně vycházet z domu.

Poslední dny před svátky ale naznačují opak. Teplé počasí vylákalo ven celé davy lidí, kteří si užívali sluníčka v parcích a na cyklostezkách. Pražská náplavka praskala v úterý i ve středu ve švech, na dodržování vládních nařízení dohlížely policejní hlídky.

Věří epidemiolog Roman Prymula, že budou lidé přes Velikonoce opatření respektovat? A co se stane, pokud tomu tak nebude? Čeká nás po 11. dubnu opravdu rozvolnění? Jaké oblasti by měly přijít na řadu jako první? I na tyto otázky bude poradce prezidenta odpovídat v Novém dni.

Dotazy na Romana Prymulu můžete posílat i vy, a to na e-mailovou adresu novyden@iprima.cz. Rozhovor s epidemiologem sledujte od 7:10 na CNN Prima NEWS.

Tagy: