Sledujte ŽIVĚ Speciální vysílání: Prožijeme advent v nouzovém stavu?

U stromečku s rouškou

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Schválí Poslanecká sněmovna prodloužení nouzového stavu do 20. prosince? Nebo se před Vánoci naopak dočkáme uvolnění? Sledujte čtvrteční speciální vysílání s živými vstupy a mnoha hosty. Začínáme v 9:30 a pokračujeme v 10:20 a 11:30 na CNN Prima NEWS.

Vláda žádá Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu, aby mohla dosáhnout rozhodujícího obratu v boji s novým koronavirem, řekl dnes poslancům premiér Andrej Babiš (ANO). Menšinový kabinet chce, aby dolní komora souhlasila s nouzovým stavem do 20. prosince.

Koaliční sociální demokracie vládní návrh podpoří. Předseda ČSSD Jan Hamáček novinářům před zasedáním poslanců řekl, že při schválení kratšího období by byla situace složitější a méně předvídatelná. Předseda SPD Tomio Okamura uvedl, že jeho hnutí nepodpoří žádnou z navrhovaných variant, koronavirová opatření by se podle něj neměla řešit nouzovým stavem.

Hamáček řekl, že návrh prodloužit nouzový stav o 30 dnů dává logiku. „Nerozumím argumentům opozice, splnili jsme vše, co žádala, klíčovým dokumentem je podle mě protiepidemický systém PES, dodal. Tabulka PES vyžaduje trvání nouzového stavu i pro opatření v nejméně rizikovém prvním stupni epidemického rizika. Pokud odborníci říkají, že nouzový stav je třeba, je nutné postupovat podle platných předpisů, dodal.

Tagy: