Sluníčka si do konce týdne neužijeme. Bude zataženo, dorazí mlhy a déšť

Minimálně do konce týdne si sluníčka příliš neužijeme. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude převážně zataženo, místy se objeví mrholení, déšť nebo déšť se sněhem. Denní teploty se budou většinou pohybovat nad nulou, začátkem nového týdne naměříme až 7 °C.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, ojediněle se vyskytnou mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty klesnou k 1 až −3 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti až −5 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 1 až 5 °C.

Také páteční den bude převážně zatažený. „K večeru se na jihozápadě a jihu území vyskytne místy sněžení, ojediněle také mrznoucí srážky,“ předpovídají meteorologové. Nejnižší noční teploty klesnou k −1 až −5 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k −2 až 2 °C.

Sobotní počasí naváže na předchozí dva dny. „Místy bude sněžit, postupně pod 300 metrů i déšť se sněhem,“ uvádí meteorologové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až −3 °C. Nejvyšší denní teploty mezi −1 až 3 °C.

Neděle bude převážně zatažená. Místy meteorologové očekávají sněžení, zpočátku pod 300 metrů déšť se sněhem i mrznoucí. Nejnižší noční teploty klesnou k 2 až −2 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 2 až 6 °C, na západě kolem 1 °C.

Převážně zatažená obloha bude také v pondělí. Místy se objeví mrholení nebo slabý déšť, v oblastech nad 1 000 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou k 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se přes den vyšplhají na 3 až 7 °C.

Tagy: