Prima CUP v Mikulově vyšel na jedničku. Na startu nechyběli ani olympijští vítězové

Závěrečný závod seriálu Prima CUP v Mikulově vyšel na jedničku. Krásné slunečné počasí, úsměvy stovek cyklistů a jejich nadšení podpořit společně s Nadací ČEZ handicapové paralympijské sportovce. Tak by se dal shrnout finálový závod Škoda Auto Mikulov.

Na startu závodních tras o délkách 55 a 33 kilometrů bylo Mikulovské náměstí zcela zaplněné. Nechyběli ani olympijští vítězové Dominik Hašek a Jaroslav Kulhavý, Jan Maxián či favorit závodu a úřadující český šampion Marek Rauchfuss. Soutěž odstartoval přední český kardiochirurg Jan Pirk společně se starostkou města Jitkou Sobotkovou.

ČTĚTE TAKÉ: Nejrychlejší běh v historii. Keňan Kiptum posunul rekord maratonu, sahá po magické hranici

Všechny jezdce připravené užít si závěrečný podnik seriálu povzbudil nejen na startu maskot WeLoveCycling.cz.

Český mistr Marek Rauchfuss svojí dominanci potvrdil s přehledem a ve finiši se radoval z vítězství. Mezi ženami slavila domácí Barbora Vojta.

Necelých 51 tisíc korun vyšlapali účastnící na Oranžovém kole ve stánku Nadace ČEZ. Přesně 50 875 Kč pomůže handicapovaným sportovcům na olympijských hrách v Paříži. Voucher si od Milana Záhorky ze Skupiny ČEZ převzal paralympijský reprezentant Ivo Koblasa.

Pozornost všech účastníků byla zaměřena také na tombolu, kde hlavní cenou bylo kolo Merida a voucher na pobyt v hotelu Dvorana v Karlových Varech.

Vrcholem sobotního programu bylo celkové vyhlášení seriálu, které podle očekávání vyhráli Kateřina Krutílková a Filip Adel. Oba čeští závodníci a vítězové nejvyšší domácí soutěže Škoda Auto Český pohár v maratonu odjeli v nových elektrických vozech Škoda Enyaq. Klíče od vozů, které jim byly zapůjčeny na tři měsíce, jim předal za vedení marketingu značky Škoda Auto Libor Šedivák.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Exhibiční závod Gočárovy schody zná vítěze. Počtvrté ho ovládl Marek Rauchfuss

Tagy:
peníze závody kolo pomoc handicap Mikulov Prima CUP Letní olympijské hry 2024 Prima CUP 2023 Prima CUP Mikulov