RADAR: Slunný prodloužený víkend vystřídá zatažená obloha. Podívejte se, kde udeří bouřky

Po slunném prodlouženém víkendu bude v Česku zataženo, místy se objeví přeháňky a v úterý ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou k 18 °C, v noci ale klesnou až k nule a vyskytnout se tak mohou přízemní mrazíky.

Přes střední Evropu bude od severozápadu přecházet zvlněná studená fronta. V úterý bude oblačno až zataženo, místy se vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 14 až 18 °C, v 1000 m a na horách se budou pohybovat kolem 9 °C. Vát bude slabý, postupně mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 2 až 5 m/s. Odpoledne se změní na severní.

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

Noc na středu bude oblačná až zatažená. Ojediněle čekejme přeháňky a na jihovýchodě a východě i občasný déšť. Nejnižší teploty klesnou na 10 až 6 °C, na západě a severozápadě se mohou pohybovat kolem 3 °C a vyskytnout se tak mohou přízemní mrazíky. Vát bude mírný vítr severních směrů rychlostí 2 až 6 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Komplikace pro české turisty? Chorvatsko čeká v létě hodně bouřek a deště, varuje meteorolog

Ve středu předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu polojasno až skoro jasno. Na jihozápadě a východě bude ale zpočátku oblačno až zataženo, ojediněle s deštěm nebo přeháňkami. Nejvyšší teploty dosáhnou na 12 až 16 °C. Vát bude mírný severní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který bude večer slábnout.

Jasno až polojasno bude také ve čtvrtek. V noci teploty klesnou na 4 až 0 °C a vyskytnou se i četné přízemní mrazíky. Přes den pak teploty dosáhnou na 14 až 18 °C. Vát bude slabý severovýchodní až východní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

V pátek už bude obloha oblačná až zatažená a místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky. V noci očekáváme nejnižší teploty mezi 7 až 3 °C, přes den pak dosáhnou na 16 až 20 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo východní vítr do 4 m/s.

Tagy: