Sníh a led ochromily veřejnou dopravu v Německu, lidé nocovali ve vlacích

Sníh a led ochromily v noci na sobotu veřejnou dopravu v Mnichově. Nejezdí vlaky, autobusy ani tramvaje, uvedla agentura DPA. Část cestujících v Mnichově a také v Ulmu v Bádensku-Württembersku byla nucena přenocovat ve vlacích. Problémy hlásí i další oblasti na jihu Německa.

Železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) uvedl, že přerušil spojení na mnoha trasách v okolí bavorské metropole i veškerou dopravu z mnichovského hlavního nádraží a na něj. Důvodem jsou mimo jiné stromy, které popadaly na tratě. Náhradní autobusovou dopravu kvůli počasí a situaci na silnicích dopravce nenabízí.

ČTĚTE TAKÉ: Česko ochromí přívaly sněhu, připadnou desítky centimetrů, varují meteorologové

Na hlavním nádraží v Ulmu německé dráhy provizorně upravily vlak, který dorazil ze Stuttgartu, na místo, kde se dá přespat. Cestující, kterým vynechal spoj, mohou nocovat také ve vlaku na mnichovském hlavním nádraží.

Počasí způsobilo problémy i na bavorských silnicích, kde DPA hlásí řadu dopravních nehod, z nichž naštěstí většina způsobila jen škody na vozidlech.

Meteorologové očekávají, že na jihu Německa bude sněžit do sobotního odpoledne. Na některých místech mají být sněhové srážky silné.

Četné železniční tratě kolem Mnichova musely být přes noc uzavřeny, jak oznámily Deutsche Bahn (DB). Vlakové spoje na hlavní nádraží v Mnichově a zpět byly pozastaveny. V Ulmu a Mnichově museli cestující strávit noc ve vlacích.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vydatné sněžení zasáhlo také Českou republiku

Tagy: