Přichází teplotní šok. O víkendu bude mrznout i přes den, čeká se sníh a náledí

Mrznoucí muž

Po relativně teplých podzimních týdnech do Česka dorazilo chladné počasí. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá, že i přes den teploty klesnou pod bod mrazu, a to především o víkendu.

Čtvrtek bude zatažený až oblačný, zpočátku místy mlhy. „Nejnižší noční teploty klesnou k 5 až 1 °C, na jihozápadě až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C,“ avizuje ČHMÚ na svém webu. Ráno na jihozápadě hrozí ojediněle tvorba náledí.

pátek by mělo být zataženo až oblačno. Zpočátku místy, postupně na celém území, se objeví déšť, nad 500 m pak v severovýchodní polovině území postupně ve všech polohách sněžení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C, nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

Sobota bude nejchladnější. „Nejnižší noční teploty klesnou k 1 až -3 °C, na severu a severovýchodě až k -5 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na -2 až 2 °C,“ předpovídají meteorologové.

Neděle bude převážně oblačná, ojediněle bude slabě sněžit nebo pršet se sněhem. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 0 až 4 °C,“ dodává ČHMÚ.

Tagy: