Šok, propadák i neuvěřitelný comeback. Německá média udivil plzeňský závěr ve Frankfurtu

Fotbalovým Německem rezonuje čtvrteční nečekaná remíza Eintrachtu Frankfurt s Viktorií Plzeň v rámci prvního kola Evropské ligy. Média se pozastavují především nad kolapsem domácího favorita v závěru utkání, kdy Západočeši dokázali smazat dvoubrankové manko a zachránit tak zdánlivě ztracený zápas. V titulcích se objevují výrazy jako „šok“, „propadák“ nebo „nevídaný comeback“.

„Eintracht ve stavu šoku“, zní titulek lokálního hesenského deníku Main-Spitze. Podle něj zavládlo v Hesensku, jehož centrem je právě Frankfurt nad Mohanem, po remíze 3:3 hluboké zklamání, neboť Eintracht si vypracoval pohodlné vedení, ale „nedbalým a naivním“ bráněním o něj v závěru přišel.

ČTĚTE TAKÉ: Fotbalová Dukla přišla o stěžejního člena klubu. Dukláček Fery podlehl zákeřné nemoci

Web Flashscore pak konečný výsledek označuje za „propadák“ a připomíná, že Frankfurt před remízou s Plzní vyhrál v Bundeslize tři zápasy v řadě. Sportovní portál SPOX pak v titulku vyzdvihuje „neuvěřitelný comeback Viktorie Plzeň“ a konstatuje, že návrat Eintrachtu do Evropské ligy, kterou v sezoně 2021/2022 dokázal vyhrát, je poněkud rozpačitý. I přes promarněný náskok může německý celek těšit alespoň fakt, že ve druhé nejprestižnější klubové soutěži v Evropě neprohrál už 14 zápasů v řadě.

„Jemelka šokoval Eintracht v nastaveném čase.“ Zní titulek známého webu Transfermarkt, který se specializuje na tržní hodnotu hráčů. V textu pak konstatuje, že plán domácího trenéra Dina Toppmöllera pošetřit v závěru síly na nadcházející utkání hrubě nevyšel.

Spiegel pak píše o „nouzovém přistání naslepo letících orlů“. Právě tohoto ptáka má Eintracht ve znaku. Známý týdeník se pozastavuje nad dvěma chybami mladého brazilského brankáře Santose, který zaskočil za zraněnou jedničku Kevina Trappa, i celkovým počínáním v obraně německého celku.

„Eintracht ukázal dvě tváře: Hugo Ekitike, Junior Dina Ebimbe a Rasmus Kristensen zazářili v ofenzivě a vstřelili góly. Ale obrana je problém,“ konstatuje Spiegel.

Za laxní přístup přišel trest

Podle Frankfurter Allgemeine Zeitung se projevily nezkušenost domácích a podcenění závěru duelu. „Mladý tým Eintrachtu si byl příliš jistý třemi body, bránit ale musíte do poslední sekundy zápasu. Na konci polevili v koncentraci, bránili příliš laxně a přišel trest,“ napsal list.

„Nejen ze závěru se může tým poučit. V prvních ligových kolech měl Frankfurt menší držení míče a trestal soupeře z brejků. Plzeň naopak přenechala soupeři iniciativu a domácí byli v nezvyklé situaci, přesto třikrát skórovali, poznamenal Frankfurter Allgemeine Zeitung.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sedm na jednoho. Fotbaloví chuligáni si v Praze vyřizovali spory, zapojili se i MMA zápasníci

Tagy:
Německo FC Viktoria Plzeň fotbal Der Spiegel sport Eintracht Frankfurt Frankfurter Allgemeine Zeitung Hesensko Evropská liga UEFA Main-Spitze