Bolestná slova kapitána Olomouce o smrti Adámka: Znali jsme ho osobně, hokej šel stranou

O havárii devítiletého Adámka se olomoučtí hokejisté dozvěděli po zápase v Pardubicích, kde prohráli. Jak ale přiznal kapitán Jiří Ondrušek, hokej šel úplně stranou. To, že život talentovaného chlapce předčasně vyhasl po autonehodě, se Ondrušky velice dotklo – s Adámkem se znal osobně. Smrtí nadějného mladého hokejisty je zdrcený.

„Po zápase v Pardubicích jsme se dozvěděli o Adámkovi, hokej šel úplně stranou. Ani nás tak nebolela prohra, řešili jsme spíš, co je s Adámkem. Docela se nás to dotklo,“ líčil situaci kapitán olomouckých hokejistů po poslední domácí prohře s Pardubicemi.

Jak přiznal v rozhovoru pro klubový web, on i brankář Branislav Konrád mají syny ve stejném věku jako Adámek. „Hráli spolu hokej, znali jsme ho osobně... Dá se říct, že než se hrálo doma, šel hokej stranou. Pak nám to ale ještě připomněla minuta ticha. To bylo silné,“ konstatoval zdrcený obránce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie na sídlišti: Smrt Šimonka spolužáky otřásla, domů chodí s pláčem. Ve škole hoří svíčka

Právě minutou ticha v úterý nejen olomoučtí hokejisté uctili Adámkovu památku. Jeho život předčasně vyhasl v neděli, den po nehodě osobního a nákladního vozu, k níž došlo na dálnici D1. Jak se později ukázalo, někteří Adámkovi spoluhráči kolem tragédie projížděli, když mířili na zápas, kam jejich nadějný brankář již nedojel.

Tragickou zprávu o skonu žáka 2. A základní školy v Olomouci sdělila dětem třídní učitelka v pondělí. „Psycholog stál v zádech. Bylo doporučeno, aby se to spolužáci dozvěděli od toho, koho dokonale znají. Paní psycholožka je u nás teprve měsíc,“ vysvětlila ředitelka školy Miluše Zatloukalová pro Olomoucký deník. Společně se jak pedagogové, tak žáci snaží se smrtí Adama vyrovnat. Ve škole i před její budovou vzniklo pietní místo.

Tagy: