Ukázkový zásah svitavských strážníků: Z rybníka vytáhli tonoucí ženu a probrali ji k vědomí

Strážníci zachránili tonoucí ženu.

Strážníci zachránili tonoucí ženu

Svitavští strážníci mají za sebou úspěšnou záchranu života. V pátek na hladině místního rybníka s obličejem pod vodou bezvládně ležela žena, jeden z příslušníků zákona ihned po příjezdu do nádrže vlezl a vytáhl ji. Společně s kolegou pak ženě poskytli první pomoc a předali ji do péče záchranářům.

Městští policisté ze Svitav vyjížděli v pátek k oznámení o ženě, která ležela na hladině rybníka a nejevila známky života. „Hlídka strážníků městské policie ihned na místo vyjela. Po příjezdu se asi 15 metrů od břehu nacházela ve vodě osoba, která se nehýbala a hlavu měla obličejem pod vodou,“ uvedli strážníci ze Svitav na svém Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záhadná smrt mladé ženy v Nitře. Její tělo unášel proud řeky, na sobě měla roztrhané tílko

Jeden ze strážníků bez váhání do vody vlezl, aby ji vytáhl. „Po doplavání k tělu ženy jí vynořil hlavu a okamžitě jí několikrát udeřil do hrudníku, aby vyplivla vodu, kterou měla v ústech. Ženu následně přitáhl k břehu, kde společně s kolegou provedli nezbytné úkony k záchraně života,“ popsali strážníci.

Ženu se jim následně podařilo probrat k vědomí, až začala vykašlávat vodu. „Přítomné osoby přivolaly záchrannou službu, která ji transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice,“ popsali strážníci.

Tagy: