Studenti z pražské průmyslovky vyšli do ulic. Protestem se zastali propuštěného učitele

Studenti nejstarší průmyslovky v Praze vyšli do ulic.

Protesty na průmyslové škole v Praze

Studenti nejstarší průmyslovky v Praze v pondělí demonstrovali proti rozhodnutí ředitele školy propustit oblíbeného učitele. Po proslovech před školou se vydali na pochod k magistrátu, kde odevzdali petici s podpisy lidí, kteří podporují setrvání pedagoga na škole. Podpisů je už více než sedm stovek a připojili je nejen studenti, ale i rodiče a učitelé.

Atmosféra na strojní průmyslovce v Betlémské ulici není podle žáků dobrá. Svědčí o tom mimo jiné fakt, že v krátké době studenti už podruhé zorganizovali petici kvůli tomu, že byl učiteli zrušen pracovní poměr. Vyjádřit svůj nesouhlas s propuštěním oblíbeného pedagoga přišlo před nejstarší průmyslovku v Praze zhruba 150 až 200 studentů.

ČTĚTE TAKÉ: Jedna učitelka na celou školu v pražském Újezdě. Ostatní odešli kvůli nové ředitelce

Studenti tvrdí, že důvody vedoucí k vyhazovu jsou vykonstruované ředitelem školy a petici podepsalo přes 700 lidí. „Tím chceme vyjádřit svůj nesouhlas, máme toho zkrátka už dost,“ uvedl pro CNN Prima NEWS předseda Studentského parlamentu SPŠŠ Betlémská Pavel Sýkora.

Podpořit studenty přišel i současný starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný, který na průmyslovce studoval. „Studenti byli v minulém století u většiny velkých revolucí. Školu jsem nedostudoval, dělal jsem dvakrát čtvrťák. Vyhodili mě z ní, ale přesto si ji do dneška vážím. Včetně učitelů, kteří ve škole byli. Mám k ní obrovský respekt,“ řekl Novotný.

Petici od studentů převzal radní pro oblast školství hlavního města Prahy Antonín Klecanda (STAN). Na tiskové konferenci po jednání rady hlavního města oznámil, že na pozici ředitele průmyslovky vyhlásí výběrové řízení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zásah na univerzitě v Hradci skončil. Anonym hrozil střelbou, policie nikoho nezadržela

Tagy: