Svědectví o obtěžování dívek ředitelem školy v Rakovníku přibývá. Učitelé nám nepomohli, tvrdí

Studentka školy promluvila o údajném obtěžování.

Exředitel školy v Rakovníku měl obtěžovat studentky

Více než desítka studentek a rodičů měla podat trestní oznámení na bývalého ředitele jedné z rakovnických středních škol. Po odvysílání reportáže se redakci CNN Prima NEWS ozvaly i další dívky. Jedna z nich popsala, co se ve škole údajně dělo.

„Ředitel měl skoro denně nevhodné narážky na většinu studentek. Nebo se nás snažil jakýmkoliv způsobem dotknout. To nám bylo nepříjemné. I když jsme mu to daly najevo, pokračoval v tom dál,“ řekla studentka, která si přála zůstat v anonymitě.

ČTĚTE TAKÉ: Ptal se, jestli mě může osahávat. Exředitele školy v Rakovníku viní studentky z obtěžování

Reportéři CNN Prima NEWS se již v minulosti snažili bývalého ředitele kontaktovat, žádost o vyjádření ale odmítl.

Studentky se prý několikrát s chováním ředitele svěřily i učitelskému sboru, ten s tím ale podle nich nic zásadního neudělal.

„Říkaly jsme to nějakým učitelům, ale nikdo z nich s tím nic nedělal. Ani se nesnažili zasáhnout nebo tak něco. Odpověděli nám jenom, že se to děje už několik let a že když to bude pokračovat, máme jim to říct. Když jsme jim to řekly, přestal s tím. Takže se to neřešilo a pak po nějaké době začal znovu,“ řekla studentka.

Současné vedení školy se k situaci rovněž odmítlo vyjádřit.

Obdobně svou zkušenost již dříve popsala bývalá studentka školy. „Je to pár let, co jsem tam studovala. Stalo se, že přišel a zeptal se mě, jestli mě může osahávat, a já jsem razantně řekla, že ne. V tu chvíli se naštval a odešel,“ sdělila.

Podle informací CNN Prima NEWS čelil pedagog trestnímu stíhání již v minulosti. Přestupková komise ale žádné porušení zákona neprokázala. Kriminalisté teď musí aktuální případ důkladně prověřit.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Znásilnění, napadení i vražda. Kunratický les je spjatý se zločiny, včetně záhadného případu

Tagy: