Švédská média po kolapsu s Čechy hovoří o křivdě: Stáli nám v cestě rozhodčí

Semifinále mezi Švédskem a Českem

Hokejová euforie v Praze

Švédská média po sobotní prohře tamních hokejistů s Čechy (3:7) na mistrovství světa v Praze psala o křivdě. Verdikty rozhodčích označila za mimořádně nespravedlivé.

„V odpoledním semifinále to bylo pro Švédsko opravdu těžké. Trocha smůly smíšená s rozmazaným viděním a neuvěřitelnou efektivitou České republiky znamenala, že tři korunky padly 3:7,“ poznamenal web SvenskaFans.

ČTĚTE TAKÉ: Ještě jsme neskončili, burcuje Nečas před finále MS. Se spoluhráči si plní dětský sen

Rozmazaným viděním narážel na verdikt rozhodčích, kteří nevyloučili českého beka Jana Ruttu poté, co trefil švédského útočníka Isaca Lundeströma loktem do hlavy. „Na sto procent měl být potrestán,“ píše autor článku.

Ještě ostřeji se o rozhodčích vyjádřil web Sportbladet. „Stáli nám v cestě a netrestali,“ napsal. „Byli jsme oloupeni o přesilovku,“ stojí v dalším z titulků.

Samotní švédští hokejisté vzali prohru s pokorou. „Prohráli jsme 3:7, na to nejsou žádné výmluvy. Češi byli v důležitých fázích zápasu psychicky silnější než my,“ sdělil obránce Erik Karlsson televizi SVT.

„Udělali jsme všechno, abychom uspěli, ale možná jsme chtěli příliš mnoho,“ dodal bek Rasmus Dahlin.

Trest pro Ruttu přišel po zápase

Rutta byl za faul potrestán až dodatečně disciplinární komisí. Český tým se tak během nedělního finálového zápasu proti Švýcarsku bude muset obejít bez něj. Podle komise Rutta soupeře „bezohledně“ ohrozil. Navíc Lundeström neměl v držení puk.

„Nikdy nechcete vidět, jak na ledě někdo zůstane takhle ležet. Hned jsem se ho ptal, jestli je v pořádku. On říkal, že ano,“ komentoval střet Rutta.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hokejová euforie ovládla Prahu. Češi v semifinále totálně rozstříleli Švédy a budou bojovat o zlato

Tagy:
média faul sport rozhodčí prohra MS v hokeji 2024 hokej Švédsko