Svět bojových sportů v šoku. Zemřel mistr světa v kickboxu Kagal, padl v boji o Mariupol

Smrt mladé gymnastky v Mariupolu

Válka na Ukrajině (27.3.2022 14:00)

Sportovní svět zasáhla smutné zpráva z Ukrajiny. V boji o obléhané příměstské město Mariupol zahynul jeho obránce a první ukrajinský mistr světa v kickboxu Maxim Kagal. Sloužil ve speciální jednotce Azov. Jedná se o dalšího nadějného sportovce, který zemřel kvůli invazi ruských vojsk na Ukrajinu.

První mistr světa v kickboxu z Ukrajiny zemřel při obraně města Mariupol. Kdy přesně nadaný bijec zemřel, však ukrajinská média ani lidé z Kagalova okolí neuvádí. Kagal měl působit ve speciální jednotce Azov – samostatném oddělení speciálních operací Ukrajinské národní gardy.

K smrti svého svěřence se vyjádřil jeho trenér, Oleg Skirta. „Odpočívej v pokoji, budeme na tebe vzpomínat,“ citovala ho agentura Ukrinform. Mezi Kagalovy největší úspěch patří titul mistra světa v kickboxu mezi dospělými z ukrajinské reprezentace.

Při výkonu vojenské služby zemřel také teprve 19letý biatlonista Jevhen Malyšev, který byl členem juniorské reprezentace. Ruská armáda zabila i Vitalije Sapyla, který měl nakročeno k tomu, aby se stal profesionálním fotbalistou. Platil za talentovaného člena akademie týmu Karpaty Lvov. V pouhých 21 letech narukoval do armády, stal se velitelem tanku, ve kterém zemřel při obraně Kyjeva.

Kvůli invazi ruských vojsk zemřel i teprve 16letý Arťom Pryjimenko, juniorský mistr Ukrajiny v bojovém umění sambo. Spolu s rodiči, mladšími bratry a babičkou nepřežil ruské ostřelování ve městě Sumy, kde žil s rodinou.

Do černých statistik se zapsalo také jméno teprve 11leté gymnastky Jekatěriny Djačenkové, která zemřela v Mariupolu. Její dům ve městě, které je již několik týdnů v obležení, ostřelovaly ruské síly. Dívka zemřela pod jeho troskami, a to i přes snahu záchranářů ji ze sutin vyprostit.

Tagy: