Hollywood truchlí: Zemřel herec Norman. Zazářil po boku DeVita, obsadil ho i oscarový Forman

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel americký herec Zack Norman. Nejvíce se proslavil jako filmový parťák Dannyho DeVita. Zazářil ale i ve snímku Ragtime oscarového režiséra Miloše Formana. O jeho úmrtí informovala Normanova dcera.

Norman zemřel přirozenou smrtí v neděli v kalifornské nemocnici. „Ať už jsi odplul kamkoli, vím, že všechno je teď živější. Ať jsi byl kdekoli, byl jsi ten nejzáhadnější člověk. Nejlepší otec, manžel, dědeček a přítel, přinesl jsi tolik smíchu a tolik obohacení do života nás všech. Neexistují slova, která by kdy vysvětlila, jak moc nám budeš chybět,“ napsala Normanova dcera Lori Zuker Brillerová na Facebooku.

Wherever you drifted off to, I know everything just got livelier. You were the most enigmatic person wherever you went....

Posted by Lori Zuker Briller on Monday, April 29, 2024

Norman se své největší slávy dočkal v 80. letech, když se objevil v roli pašeráka starožitností a parťáka Dannyho DeVita v komedii Honba za diamantem, píše web Hollywood Reporter.

ČTĚTE TAKÉ: Charlotte Gottová slaví plnoletost. Po smrti otce se stáhla do ústraní. Co dnes dělá?

Později zazářil také ve snímku Cadillac se slevou, v němž si zahrál po boku Robina Williamse, a do dramatického Ragtime si ho vybral sám Miloš Forman.

Kromě filmových rolí se Norman objevil také v několika seriálech. Epizodní role si střihl například v Chůvě k pohledání nebo v Pobřežní hlídce.

Jako producent se Norman podílel na dokumentu Hearts and Minds, který v roce 1974 získal Oscara za nejlepší dokumentární film. Mimo to byl také milovníkem umění, jeho sbírka obsahovala díla Jeana-Michela Basquiata, Andyho Warhola či Keitha Haringa, připomíná deník The New York Times.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kdyby jí Gott zvedl telefon, mohla Iveta Bartošová žít, říká Penk. Smrt na kolejích nebyla náhoda

Tagy: